CNCAV: Pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare s-au înscris în toată țara 305.562 de persoane. Locurile în București sunt 100% ocupate

Comitetul National de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că, în cea de-a două etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, s-au înregistrat, la nivel naţional, 305.562 programări pentru perioada 18 ianuarie - 6 februarie, în Bucureşti fiind ocupate integral cele 62.182 locuri.
Economica.net - sâm, 16 ian. 2021, 13:53
CNCAV: Pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare s-au înscris în toată țara 305.562 de persoane. Locurile în București sunt 100% ocupate

Cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID 19 a debutat vineri, la ora 15.00, fiind vizate persoanele în vârstă de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

„Pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel naţional s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile. Numai în Bucureşti au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporţie de 100%. Odată cu deschiderea activităţilor de vaccinare pentru Etapa a II-a, care se derulează concomitent cu vaccinarea persoanelor din prima etapă, s-au înregistrat 37.750 apeluri în Call Center (19.770 apeluri preluate), iar pe platformă (vaccinare-covid.gov.ro) au fost înregistrate 2,6 milioane de accesări, cu 107.000 utilizatori unici”, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Sursa citată menţionează că platforma de vaccinare a avut câteva disfuncţionalităţi, pe o perioadă de aproximativ 3 ore, din cauza transferului datelor înregistrate în aplicaţia folosită în Etapa I de vaccinare în aplicaţia folosită în Etapa a II-a de vaccinare, dar situaţia este sub control, iar specialiştii STS asigură suportul necesar pentru buna funcţionare a acesteia.

„Menţionăm că volumul cererilor a depăşit posibilitatea alocării vaccinurilor din acest moment, aspect care a generat disconfort în rândul beneficiarilor. Reamintim cu acest prilej că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii, cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv. Cetăţenii din Bucureşti se pot programa la vaccinare şi în judeţul Ilfov. Menţionăm că, în Bucureşti, sunt deschise publicului pentru programare 7 centre de vaccinare având disponibile 25 de cabinete şi o capacitate zilnică de vaccinare a 1.500 de persoane cu prima doză şi cu rapel”, se mai menţionează în comunicat.

La nivel naţional, sunt disponibile 192 de centre de vaccinare, cu 304 cabinete şi o capacitate zilnică de vaccinare de 18.240 de persoane cu prima doză, dar şi cu rapel.

Suplimentar, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare, sunt organizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Acestea asigură vaccinarea personalului din reţeaua proprie, conform Etapei a II-a din Strategia naţională privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România.

Cetăţenii din Bucureşti au posibilitatea să se programeze la vaccinare şi în centrele de vaccinare disponibile la nivelul judeţului Ilfov, unde sunt disponibile 7.397 locuri libere; 9.300 locuri de vaccinare au fost deja ocupate din cursul zilei de ieri.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producatoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce acestea ajung în România, aplicaţia se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.

Totodată, pentru gestionarea în condiţii optime de siguranţă a procesului de vaccinare, numărul centrelor de vaccinare active alocate populaţiei va fi suplimentat, gradual şi eficace, în concordanţă cu volumul solicitărilor populaţiei eligibile.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Te-ar mai putea interesa și
Walter Baier: Opoziţia guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă
Walter Baier: Opoziţia guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă
Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă......
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor american
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor ...
Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața ...
Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război, declară preşedintele Consiliului European
Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război, declară preşedintele Consiliului European
Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ...
Premierul Armeniei: Zonele disputate trebuie returnate Azerbaidjanului, altfel va urma un război – TASS
Premierul Armeniei: Zonele disputate trebuie returnate Azerbaidjanului, altfel va urma un război – TASS
Premierul armean Nikol Paşinian a avertizat că Armenia s-ar putea confrunta cu un război cu Azerbaidjanul dacă nu va ...