1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Comănescu: Aderarea Muntenegru la NATO va aduce o valoare adăugată la stabilizarea Balcanilor de Vest

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat, miercuri, că obţinerea de către Muntenegru a invitaţiei de aderare la NATO reprezintă o recunoaştere a progreselor realizate în adoptarea şi implementarea agendei de reforme interne, iar din perspectiva României această aderare va aduce o valoare adăugată atât pentru securitatea euro-atlantică, cât şi pentru stabilizarea regiunii Balcanilor de Vest, potrivit Agerpres.

02 dec, 2015 | Agerpres

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Comănescu a subliniat că decizia aliată de a adresa Muntenegrului o invitaţie de aderare demonstrează încă o dată succesul procesului de extindere a NATO.

MAE aminteşte că şefii diplomaţiilor din statele membre NATO au adoptat, miercuri, la Bruxelles, o declaraţie privind politica 'uşilor deschise' prin care statele alianţei adresează Muntenegrului invitaţia de aderare. Totodată, se ia notă de progresele înregistrate de celelalte trei state - Bosnia şi Herţegovina, Georgia şi Macedonia - în procesul de pregătire pentru aderare şi sunt încurajate să continue eforturile în această direcţie.

'Ministrul Afacerilor Externe Lazăr Comănescu l-a felicitat pe omologul muntenegrean, Igor Luksic, şi pe ministrul Apărării, Milica Pejanovic Durisic, pentru succesul înregistrat şi a evocat sprijinul constant oferit de România pentru aderarea la NATO', adaugă sursa citată.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO