Consiliul General al Municipiului Bucureşti a revocat membrii CA ai RATB

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, în şedinţa de sâmbătă, un proiect de hotărâre care prevede revocarea membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB). Mihail Adrian Sorin, consilier general PSD, este noul director al Consiliului de Administraţie RATB.
Economica.net - sâm, 07 ian. 2017, 09:02
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a revocat membrii CA ai RATB

Pe ordinea de zi a şedinţei mai figurează un proiect de hotărâre referitor la numirea de administratori provizorii în CA al RATB până la finalizarea procedurii de selecţie prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 109/2011, cu modificările şi completările ulterioare, informează Agerpres.

Cei şase administratori provizorii numiţi sunt: Mihail Adrian Sorin, Ionuţ Nicolae Cieocoiu, Iuliu Dan Gogescu, Dumitru Catană, Bogdan Alexandru Trifan şi Mihai Petcu. Mihail Adrian Sorin, consilier general PSD, este noul director al Consiliului de Administraţie RATB.

„Un singur nume vreau să rostesc, ca o garanţie pentru toţi salariaţii RATB. Sunt 11.000 de oameni, care stau acum şi aşteaptă să vadă ce se întâmplă cu ei. Nu se întâmplă nimic negativ, ci lucrurile se pun în ordine. Pentru că această capitală este condusă, nu este lăsată pe mâna şmecherilor. (…) Am mare încredere în domnul Mihail Adrian Sorin, consilier general, din rândul dumneavoastră, că va pune ordine la RATB”, a precizat primarul Gabriela Firea.

Motivându-şi decizia privind demiterea CA al RATB, primarul general a subliniat că multe dintre reclamaţiile primite la numărul de telefon gratuit pus la dispoziţie de Primăria Capitalei pentru sesizări privind modul în care s-a realizat deszăpezirea s-au îndreptat spre conducerea RATB. 

„Dacă astă iarnă au făcut o treabă pe care în termeni neacademici am putea-o numi de mântuială, acum suntem într-o nouă situaţie. Noi ne-am pregătit, deci nu pot să spună că nu au fost coordonaţi de la nivelul Primăriei Capitalei, dimpotrivă. (…) Au afirmat unii dintre dumnealor, chiar şi în faţa CGMB, că îşi vor duce la îndeplinire toate obiectivele, lucru care nu s-a întâmplat în cazul RATB. Sunt total nemulţumită de modul în care au acţionat pentru a îndepărta zăpada din staţiile RATB, din refugii”, a spus Firea. 

Ea a reamintit că a solicitat suplimentarea numărului de autobuze în Capitală, pentru a permite bucureştenilor să folosească transportul în comun şi să îşi lase maşinile acasă. Gabriela Firea i-a reproşat, de asemenea, directorului general interimar al RATB, Radu Orzaţă, că a intrat în concediu fără să anunţe conducerea Primăriei şi să lase un înlocuitor care să îi preia toate atribuţiile. 

„În cazul RATB – dat fiind faptul că e o regie cu probleme, tocmai în ideea să lăsăm oamenii, să vedem ce fel de management au sub un alt Consiliu General, cu un alt primar general – am avut toată toleranţa şi înţelegerea, deşi – aşa cum ştiţi – directorul general trebuia să depună în termen de 30 de zile planul de management, lucru care nu s-a întâmplat şi ar putea să fie demis de drept, iar CA al RATB trebuia să depună în termen de 30 de zile planul de administrare – ceea ce nu s-a întâmplat. Deci, această conducere oricum este demisă de drept, prin faptul că nu au depus aceste planuri în 30 de zile. A trecut un an şi jumătate. Probabil că se scrie şi acum la ele, din concediu, din zile libere”, a adăugat Firea. 

Primarul general a anunţat, vineri seara, convocarea unei şedinţe de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru a supune dezbaterii două proiecte de hotărâre prin care propune revocarea Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti şi numirea unui Consiliu de Administraţie provizoriu până la finalizarea procedurii de selecţie a administratorilor, procedură prevăzută de OUG 109/2011.

Te-ar mai putea interesa și
Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţile casnice
Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţile casnice
Platforma electronică destinată beneficiarilor şi prestatorilor de activităţi casnice este funcţională şi poate fi accesată pe adresa tichete.anofm.ro, iar conceptul presupune......
Programul „Made in România” devine „BVB Arena”
Programul „Made in România” devine „BVB Arena”
Bursa de Valori București a lansat astăzi noua ediție a programului dedicat companiilor antreprenoriale românești care, ...
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, va distribui acţionarilor dividende record în valoare de 750 de miliarde de ruble ...
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește la 150 de milioane de euro odată cu listarea pe piața principală a BVB, în 2026
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește ...
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la nivelul lui 2023 la o valoare de piață de 81,64 milioane euro, față ...