Costescu: Vom avea legătură feroviară, în acest an, între Gara de Nord şi Otopeni şi metrou din 2021

"Metroul va ajunge la Aeroportul Otopeni în 2021, dar până atunci s-a găsit varianta unei legături pe calea feroviară între Gara de Nord şi zona Aeroportului Henri Coandă care va fi funcţională în acest an şi distanţa va fi parcursă în 23 de minute", a anunţat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, citat de Mediafax.
Economica.net - mie, 20 apr. 2016, 17:46
Costescu: Vom avea legătură feroviară, în acest an, între Gara de Nord şi Otopeni şi metrou din 2021

Ministrul Transporturilor a făcut aceste afirmaţii, miercuri, după şedinţa Guvernului, după ce a fost întrebat de mass-media dacă Bucureştiul va fi legat de Aeroportul Otopeni printr-o linie de metrou astfel încât România să îndeplinească cerinţele necesare găzduirii unor meciuri ale Campionatului European de fotbal, în 2020, iar el a negat această posibilitate, potrivit Mediafax.

„Aşa cum arată programarea pentru metrou de anul aceasta, el va fi gata în 2021”, a spus Dan Costescu.

În acest context, ministrul a anunţat că a fost găsită o altă variantă, respectiv o cale feroviară care va lega Gara de Nord de zona în care este situat Aeroportul Otopeni.

„După analizările şi reformularea acestui proiect, în calea ferată s-a găsit o variantă pentru a lansa o legătură feroviară cu aeroportul. Cu suma de 220 de milioane se vor face reparaţiile, pe costurile Companiei de Infrastructură, pentru ieşirea din Bucureşti şi se va repara podul de la Mogoşoaia, nu se va mai ocoli până la Chitila şi se va merge direct la aeroport. Asta înseamnă că, din aproape 30 de kilometri, vom avea de făcut doar 22 până la aeroport fără să facem nicio investiţie, fără costuri foarte mari”, a spus Costescu.

Potrivit ministrului, după repararea căii de rulare, legătura va funcţiona zilnic, iar distanţa va fi parcursă în 23 de minute, şi nu în 48 de minute cât se face în prezent.

„La data campionatului există varianta de 48 de trenuri pe zi, deci va putea prelua orice vârf de călători venit dinspre aeroport către Gara de Nord”, a spus ministrul.

Întrebat de jurnalişti dacă UEFA va accepta această variantă de transport, ministrul a subliniat că aceasta are alte atribuţii.

„Forurile europene stabilesc dimensiunea mingii, a porţii, a terenului. Cu ce ne deplasăm noi, suporterii, acolo e problema noastră(…) Glumim că suntem suporteri, dar cu toată seriozitatea, ei pun restricţia la numărul de călători pe oră/sens”, a afirmat Dan Costescu.

Te-ar mai putea interesa și
Vertiv va implementa în Norvegia un centru de date de 150 MW alimentat cu energie regenerabilă și interactiv cu rețeaua
Vertiv va implementa în Norvegia un centru de date de 150 MW alimentat cu energie regenerabilă și interactiv cu rețeaua
Vertiv, furnizor american de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, anunță înființarea unei noi companii în Norvegia, pentru a consolida în continuare parteneriatul cu......
Gerke Witteveen devine noul CEO al NN Pensii
Gerke Witteveen devine noul CEO al NN Pensii
Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A. începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea ...
Investitorii români în fonduri tranzacționate la bursă au preferat obligațiunile și companiile AI
Investitorii români în fonduri tranzacționate la bursă au preferat obligațiunile și companiile AI
Fondurile tranzacționate la bursă (ETF) pot fi o bună poartă de intrare pe piața bursieră pentru noii investitori, ...
Marcel Ciolacu susține că în coaliție nu s-a discutat introducerea vreunui amendament prin care să se modifice Pilonul II de pensii
Marcel Ciolacu susține că în coaliție nu s-a discutat introducerea vreunui amendament prin care să se modifice Pilonul ...
Premierul Marcel Ciolacu a precizat, marţi, înainte de şedinţa de Guvern, că în cadrul coaliţiei de guvernare nu s-a ...