Crește numărul bucureștenilor care se uită la case şi terenuri în Snagov şi zonele limitrofe

În perioada izolării, a crescut cererea de terenuri și vile de vacanță în zona Snagov și împrejurimi, în special pentru cele cu ieșire către lac. Oferta a scăzut însă în ultima perioadă, o parte din proprietarii caselor scoase la vânzare înainte de pandemie retrăgându-le de pe piață, pentru a se muta cu familiile în aceste locuințe, potrivit companiei de consultanță imobiliară Prohouse Office înființată în 2007.
Economica.net - joi, 07 mai 2020, 06:38
Crește numărul bucureștenilor care se uită la case şi terenuri în Snagov şi zonele limitrofe

„Pe fondul evenimentelor în derulare, cererea de vile și terenuri a crescut, bugetele alocate fiind cuprinse între 80 000 euro și 150.000 euro, cu un maxim de 200.000 euro. 80% dintre potențialii cumpărători vor însă case si terenuri la lac, iar prețurile variază între 200 000 euro și 3,4 milioane de euro”, afirmă Marlena Dumitrescu, manager al firmei de consultanță Prohouse Office.

În zona Snagov, 35% dintre vilele scoase la vânzare costă până în 200.000 euro, 50% au prețuri cuprinse între 200.000 euro și un milion de euro, 10% între un milion euro și 1,5 milioane euro și un procent de 5% între 1,5 milioane euro și 3,4 milioane euro.

În bugetul de 100.000 euro -150.000 euro sunt de vânzare case ce au de la două la cinci dormitoare, foișoare de vară, grătare și terenuri cuprinse între 1.000 mp și 3.500 mp.

Cele mai spectaculoase proprietăți din Snagov au  între cinci și  opt dormitoare, piscine, pontoane cu deschidere mare -până la 100 metri lineari la lacul Snagov, curți amenajate peisagistic, cu vegetație bogată.

O altă caracteristică a proprietăților din Snagov este faptul că au terenuri generoase, cuprinse între 1.000 mp și 7.000 mp și oferă intimitate.

Prețurile terenurilor din Snagov variază între 18 euro/mp și 60 euro/mp, în funcție de poziționare, mărime a lotului și utilități, iar cele cu ieșire către lac între 40 euro/mp și  250 euro/mp, în funcție de aceleași criterii.

Zona Snagovului (cu localitățile Snagov, Gruiu și Ciolpani) este cea mai importantă arie de agrement din apropierea Capitalei, principala atracție fiind Lacul Snagov, al doilea ca mărime din România, cu o lungime de 16,5 km și numeroase golfulețe.

Lacul Snagov este o rezervație naturală protejată cu suprafață de 100 hectare și face parte din patrimoniul național natural. Alte obiective turistice în zonă mai sunt Mănăstirea Vlad Țepeș, Palatul Snagov și cinci baze sportive.

Te-ar mai putea interesa și
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Sunt așteptate averse, grindină și vijelii
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Sunt așteptate averse, grindină și vijelii
Ciclonul care a lovit Europa se apropie de România. Sunt anunțate ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, potrivit Digi24....
Seceta pedologică la grâul de toamnă se va menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia
Seceta pedologică la grâul de toamnă se va menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia
Seceta pedologică moderată şi puternică la grâul de toamnă se va menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia, ...
Venitul mediu lunar obţinut de un operator telecom de la un utilizator este de 73,9 de lei. Cum și-au împărțit piața de 3,42 mld. euro Orange, Vodafone, Telekom și Digi în 2023
Venitul mediu lunar obţinut de un operator telecom de la un utilizator este de 73,9 de lei. Cum și-au împărțit piața ...
Veniturile din sectorul telecom românesc s-au menținut anul trecut la 16,9 miliarde de lei în anul 2023, adică 3,42 miliarde ...
Viata premierului slovac Fico nu mai este în pericol
Viata premierului slovac Fico nu mai este în pericol
Viaţa premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol, la patru zile după atentatul la viaţa sa, a declarat duminică ...