1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 27 º

Finanţe şi bănci

Creşte deducerea personală pentru fiecare salariat. Deducerea pentru copii va fi acordată fiecărui părinte

Noul sistem de deduceri personale de bază, aplicabil pentru veniturile obşinute din activitatea salarială de bază a fost publicat în Monitorul Oficial. Persoanele cu salarii de până la 3.000 de lei vor câştiga mai mulţi bani.

26 ian, 2016 | ECONOMICA.net

În acest an, deducerea personală de bază, adică suma din salariu care se scade înainte de aplicarea impozitului de 16%, creşte cu valori cuprinse între 50 şi 150 de lei faţă de cele aplicate anul trecut. Deducerile sunt acordate regresiv, în funcţie de salariu: cu cât venitul brut salarial este mai mare, cu atât deducerea este mai mică. Deducerile se aplică doar celor cu salarii brute mai mici de 3.000 de lei.

Iată noile deduceri pentru cei cu cele mai mici venituri salariale, de până la 1.500 de lei brut lunar, aşa cum apar în ordinul Ministrului de Finanţe nr.52, publicat luni în Monitorul Oficial:

Deducerile sunt cuprinse între 300 de lei, pentru persoanele care nu au copii în întreţinere, şi cresc progresiv pentru cei cu copii: 400 de lei pentru un copil, 500 de lei pentru cei cu doi copii, 600 de lei pentru cei cu 3 copii, şi 800 de lei pentru cei cu patru sau mai mulţi copii.

Deduceri pentru fiecare părinte

Pe lângă creşterea deducerilor, care va conduce la o creştere a veniturilor nete ale angajaţilor, în cazul în care au negociat un salariu brut, acest an vine cu o veste bună în plus pentru părinţi. Fiecare dintre cei doi părinţi ai copilului aflat în întreţinere va beneficia de deducerea personală,. Până în acest an, deducerea personală pentru copilul aflat în întreţinere se acorda unui singur părinte, la alegere. Evident, părintele cu un venit mai mic opta pentru acordarea deducerii

Vedeţi ataşat ordinul referitor la deducerea personală de bază, publicat în Monitorul Oficial.  

 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO