1EUR = 4.7216 RON | Bucureşti 34 º

News

Cum vrea Trump să schimbe sistemul de vize pentru SUA

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, are un plan în zece puncte privind consolidarea sistemului de imigrări. Obţinerea vizelor, inclusiv a vizelor temporare de muncă, va fi, probabil, mai dificilă în timpul administraţiei Trump, iar situaţia legală a celor care vor ajunge totuşi în SUA va fi ceva mai restrictivă.

12 noi, 2016 | ECONOMICA.net

Donald Trump promite că va reforma sistemul de imigrări astfel încăt să-şi "recapete integritatea, să protejeze comunităţile americane şi să pună America pe primul loc", "să servească cât mai bine interesele Americii şi ale americanilor care muncesc". Administraţia Trump se angajează să aplice ferm toate legile existente privind imigrarea.

Cei care sperau că infamul zid la graniţa cu Mexicul a fost doar demagogie de campanie ar putea fi dezamăgiţi. Primul punct pe lista lui Trump privind oprirea imigraţiei ilegale este contrucţia unui zid de-a lungul frontierei de sud a Statelor Unite, potrivit schiţei de program de guvernare postată pe pagina greatagain.gov, unde sunt prezentate priorităţile preşedintelui ales.

Trump vrea de asemenea să pună punct practicilor "Catch and Release" și blocarea finanţării federale pentru oraşele de tip "Sanctuary City". Catch and Release se referă la practica autorităților americane de a elibera imigranții ilegali prinși, până la termenul când trebuie să se prezinte în fața unui judecător de imigrări. Astfel, Trump vrea ca imigranții ilegali prinși să rămână în spatele gratiilor, sau sub o formă de control judiciar, până la termenul de judecată. Prin Sanctuary City sunt descrise municipalitățile din SUA care practică, la nivel local, o politică deschisă față de imigranți. Aceste orașe nu alocă fonduri sau resurse publice către aplicarea legislației federale privind imigranții, iar poliția și funcționarii publici locali nu cer persoanelor cu care au de-a face informații privind statutul conform legislației privind imigrația. Printre orașele care corespund acestei descrieri se numără Los Angeles, Washington, D.C., New York, Philadelphia, San Francisco, Salt Lake City, Dallas, Detroit, Chicago, Minneapolis, Denver, Baltimore și Seattle.

Preşedintele ales promite "toleranţă zero" faţă de imigranţii care comit infracţiuni. Programul nu intră în detalii, însă cel mai probabil cei aflaţi în această situaţie vor fi trataţi cu mult mai multă fermitate de către autorităţi şi deportaţi.

Un alt punct pe lista de priorităţi a preşedintelui ales al SUA privind imigrarea este "oprirea magnetului" format din locuri de muncă şi prestaţii sociale

Administraţia Trump va suspenda emiterea de vize către toate ţările unde nu este posibilă verificarea riguroasă a solicitanţilor şi va implementa sistemul biometric de urmărire a intrărilor şi ieşirilor de pe teritoriu american ale deţinătorilor de vize.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO