1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Dacia, cea mai populară maşină din regiune. Ce modele preferă vecinii noştri

Dacia a fost cea mai vândută marcă în trei ţări din Europa de Sud-est în 2016, arată un raport al publicaţiei SeeNews. Iată ce modele preferă vecinii noştri. 

09 oct, 2017 | ECONOMICA.net

Modelul Dacia Logan a fost cel mai popular în România pentru al 12-lea an, deși cota sa de piață a scăzut la 17,8% în 2016 de la 20% în 2015, potrivit raportului citat. Pe locul al doilea în preferinţele românilor se află modelul Dacia Duster, urmat de Skoda Octavia.

În Slovenia, Renault Clio a rămas cel mai popular model în 2016, însă cel mai vândut brand a fost Volkswagen. Sârbii sunt înnebuniţi după modelul Fiat 500, iar locuitorii din Bosnia şi Herţegovina preferă Skoda Octavia. 

Când vine vorba de popularitate, bulgarii preferă modelul Dacia Dokker, iar românii şi moldovenii, Dacia Logan. 

Cele mai multe modele Dacia s-au vândut în România (35.448), Bulgaria (3.914) şi Republica Moldova (670). 

 

Industria auto generează o cotă în creştere valorii aduse în economiile ţărilor din Sud Estul Europei, acolo unde investitorii strategici pot găsi ample oportunităţi de extindere. 

Un număr total de 573.328 de maşini, de două ori mai mult decât populaţia oraşului Braşov, au fost produse anul trecut în regiune, în creştere cu 52% faţă de 2006, arată datele OICA. Iar unele ţări din regiune au avantaeje semnificate în a atrage marii investitori, spune Lyubomir Stanislavov, CEO of Automotive Cluster Bulgaria, citat de SeeNwes. 

România a fost anul trecut cel mai mare producător de autovehicule din regiune, urmată de Slovenia şi Serbia. Doar anul trecut, exportul de maşini şi echipaente de transport au reprezentat 47% din totalul de exporturi ale României, în creştere de la 44,5% în 2015. Peste 200.000 de oameni lucrează în sectorul auto din ţara noastră. Guvernul de la Bucureşti a lansat două scheme de 

Cei mai mari producători de la noi sunt Renault (Dacia) şi Ford, iar indutria generează între 7 şi 10% din Produsul Intern Brut (PIB), în timp ce în Bulgria, cota este de 4%. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO