Daniel Dăianu: În ASF ar trebui să rămână cei buni, expertiza trebuie să fie plătită

Prim-vicepreşedintele ASF, Daniel Dăianu, a reiterat marţi că salariile celor din conducerea ASF au fost reduse cu 30% şi urmează să fie returnate toate primele în întregime.
Economica.net - mar, 25 mart. 2014, 16:41
Daniel Dăianu: În ASF ar trebui să rămână cei buni, expertiza trebuie să fie plătită

‘Unii au returnat primele, alţii urmează să le returneze în întregime. Salariile executivilor au fost reduse. Acest lucru este consfinţit de o decizie a Comitetului executiv, oamenii vor avea salariii reduse cu 30%’, a spus Dăianu după ce a fost audiat la Comisia de buget din Senat.

Cât priveşte salariul său, Daniel Dăianu a spus că acesta (n.r. – 12.800 de euro) a fost redus deja cu 30%, admiţând că este net superior în raport cu cât câştigă un profesor universitar.

‘Sigur că acest salariu, în raport cu cât câştigă un profesor universitar, este net superior. Din acest punct de vedere, în raport cu colegii mei din mediul academic, pot să spun că este un salariu care te poate pune pe gânduri. Întrebarea este dacă am făcut bine că am acceptat o asemenea poziţie’, a afirmat Daniel Dăianu.

Pe de altă parte, el a spus că în ASF ar trebui să rămână ‘cei buni’, cei care într-adevăr lucrează şi onorează mandatul dintr-o autoritate de reglementare şi supraveghere.

‘Expertiza trebuie să fie plătită, aşa cum în industria financiară expertiza este plătită. De la o asemenea exigenţă nu se poate face rabat, altminteri poţi să suferi de hemoragie. Subliniez că a doua exigenţă, cea care trebuie avută în vedere în ceea ce priveşte salarizarea, este cea care a dominat dezbaterea publică de la noi, trebuie să ţii seama de nivelul de dezvoltare al României. Şi aici este într-adevăr de judecat dacă se va rămâne cu salariile de acum, nu executivii, este vorba de corpusul ASF-ului, ei trebuie să fie remuneraţi pentru ca gândul lor să fie numai la ce au de făcut şi cu bună credinţă să-şi onoreze mandatul’, a mai precizat Dăianu.

Pe de altă parte, el a admis că sunt discrepanţe în ceea ce priveşte salarizarea celor care lucrează în industria financiară, faţă de remuneraţia celor de la ASF.

‘Sunt de acord că sunt date care arată că în industria financiară, în general, la noi, remuneraţia este sub cea din ASF şi aici este de meditat. Dacă vom vedea după o analiză mai temeinică că aşa stau lucrurile se va putea lucra şi asupra salariilor experţilor din ASF. Dar această decizie trebuie să fie foarte bine chibzuită’, a spus Dăianu.

Te-ar mai putea interesa și
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie în Regatul Unit, ci......
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional ...
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...