1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Finanţe şi bănci

Daniel Dăianu: În ASF ar trebui să rămână cei buni, expertiza trebuie să fie plătită

Prim-vicepreşedintele ASF, Daniel Dăianu, a reiterat marţi că salariile celor din conducerea ASF au fost reduse cu 30% şi urmează să fie returnate toate primele în întregime.

25 mar, 2014 | Agerpres

'Unii au returnat primele, alţii urmează să le returneze în întregime. Salariile executivilor au fost reduse. Acest lucru este consfinţit de o decizie a Comitetului executiv, oamenii vor avea salariii reduse cu 30%', a spus Dăianu după ce a fost audiat la Comisia de buget din Senat.

Cât priveşte salariul său, Daniel Dăianu a spus că acesta (n.r. - 12.800 de euro) a fost redus deja cu 30%, admiţând că este net superior în raport cu cât câştigă un profesor universitar.

'Sigur că acest salariu, în raport cu cât câştigă un profesor universitar, este net superior. Din acest punct de vedere, în raport cu colegii mei din mediul academic, pot să spun că este un salariu care te poate pune pe gânduri. Întrebarea este dacă am făcut bine că am acceptat o asemenea poziţie', a afirmat Daniel Dăianu.

Pe de altă parte, el a spus că în ASF ar trebui să rămână 'cei buni', cei care într-adevăr lucrează şi onorează mandatul dintr-o autoritate de reglementare şi supraveghere.

'Expertiza trebuie să fie plătită, aşa cum în industria financiară expertiza este plătită. De la o asemenea exigenţă nu se poate face rabat, altminteri poţi să suferi de hemoragie. Subliniez că a doua exigenţă, cea care trebuie avută în vedere în ceea ce priveşte salarizarea, este cea care a dominat dezbaterea publică de la noi, trebuie să ţii seama de nivelul de dezvoltare al României. Şi aici este într-adevăr de judecat dacă se va rămâne cu salariile de acum, nu executivii, este vorba de corpusul ASF-ului, ei trebuie să fie remuneraţi pentru ca gândul lor să fie numai la ce au de făcut şi cu bună credinţă să-şi onoreze mandatul', a mai precizat Dăianu.

Pe de altă parte, el a admis că sunt discrepanţe în ceea ce priveşte salarizarea celor care lucrează în industria financiară, faţă de remuneraţia celor de la ASF.

'Sunt de acord că sunt date care arată că în industria financiară, în general, la noi, remuneraţia este sub cea din ASF şi aici este de meditat. Dacă vom vedea după o analiză mai temeinică că aşa stau lucrurile se va putea lucra şi asupra salariilor experţilor din ASF. Dar această decizie trebuie să fie foarte bine chibzuită', a spus Dăianu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO