1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Extern

David Cameron susţine că a obţinut sprijinul Parlamentului European pentru Brexit

Mai mulţi deputaţi europeni, printre care preşedintele Parlamentului European şi şefii principalelor trei grupuri politice, şi-au oferit susţinerea pentru negocierile în curs privind menţinerea Marii Britanii în UE, a declarat marţi un purtător de cuvânt al lui David Cameron, relatează AFP, potrivit Agerpres.

16 feb, 2016 | Agerpres

În vizită la Bruxelles, prim-ministrul britanic s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, şi cu deputaţii europeni care reprezintă legislativul comunitar în negocierile pe care le desfăşoară în prezent Marea Britanie şi partenerii săi europeni pentru a schimba termenii apartenenţei sale la UE, respectiv Elmar Brok (PPE), Roberto Gualtieri (S&D) şi Guy Verhofstadt (ALDE).

'Şi-au oferit cu toţii susţinerea pentru soluţii în fiecare din cele patru domenii' ale negocierilor, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Cameron. 'Ei s-au angajat în special să depună mari eforturi pentru a face în aşa fel încât legislaţia secundară privind mecanismul de frânare de urgenţă (care îi va permite Londrei să taie ajutoarele sociale pentru muncitorii intraeuropeni) şi alocaţiile familiale să fie rapid adoptată de Parlament', a adăugat el.

Liderul britanic s-a întâlnit şi cu liderii principalelor trei grupuri politice din Parlamentul European, Gianni Pittella (S&D), Manfred Weber (PPE) şi Syed Kamal (Conservatorii şi reformiştii europeni, ECR).

'Toţi trei şi-au exprimat clar susţinerea pentru propunerile discutate şi au spus că sunt gata să obţină votarea rapidă de către Parlamentul European a întregii legislaţii comunitare necesare', a mai spus purtătorul de cuvânt al lui Cameron.

Cu prilejul acestei vizite, prim-ministrul s-a întâlnit şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

'Ei au convenit că discuţiile privind renegocierea dintre UE şi Marea Britanie au progresat de la publicarea proiectului de acord (...) Ei s-au axat pe probleme ale căror detalii urmează să fie reglate pentru a deschide calea unui acord cu prilejul summitului din această săptămână', a declarat purtătorul de cuvânt al lui Cameron.

Marea Britanie speră să ajungă la un acord cu prilejul summitului european de joi şi vineri de la Bruxelles, înainte de organizarea unui referendum privind menţinerea sau nu în cadrul UE care s-ar putea organiza în această vară.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO