1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

News

Debitul Dunării rămâne peste media multianuală a lunii ianuarie, până la 6.900 mc/s

Valorile de debit ale fluviului Dunărea, la intrarea în România, vor fi în scădere în următoarea săptămână, până la 6.900 mc/s, însă rămân peste media multianuală a lunii ianuarie, stabilită la 4.950 mc/s, arată prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), publicată joi.

18 ian, 2018 | Agerpres

Potrivit hidrologilor, în intervalul 17 ianuarie, ora 7:00 - 24 ianuarie, ora 7:00, în aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în prima parte a intervalului în scădere pe sectorul Gruia - Bechet, relativ staţionare pe sectorul Corabia - Tr. Măgurele şi în creştere pe sectorul Zimnicea - Tulcea, iar în a doua parte a intervalului vor fi, din nou, în scădere pe sectorul Gruia - Cernavodă şi staţionare pe sectorul Hârşova - Tulcea.

La nivel general, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere până la valoarea de 6.900 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii ianuarie (4.950 mc/s).

Anul trecut, în aceeaşi perioadă, debitul Dunării se situa la 2.150 mc/s, mult sub media multianuală a lunii ianuarie.

În ceea ce priveşte debitul râurilor, prognoza de specialitate relevă că, în primele două zile ale intervalului de prognoză, mediile zilnice vor fi, în general, în creştere ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul şi propagării pe râurile din Maramureş, Crişana, Banat şi Oltenia, respectiv în general staţionare pe celelalte râuri.

De asemenea, în următoarele zile, debitele medii vor fi relativ staţionare şi sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă.

În plus, formaţiunile de gheaţă vor fi în uşoară diminuare şi restrângere.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO