1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Deutsche Bank a pierdut poziţia a treia în topul celor mai mari bănci de investiţii

Deutsche Bank nu mai face parte din primele trei mari bănci de investiţii, după ce deprecierea euro şi măsurile de restructurare au făcut ca banca germană să cadă pe locul cinci în clasamentul celor mai importanţi actori de pe piaţa de investment banking, informează Financial Times.

04 apr, 2016 | Agerpres

Potrivit datelor furnizate de firma de cercetare Coalition, JPMorgan este în continuare pe prima poziţie, urmată de Goldman Sachs, în timp ce Deutsche Bank este devansată de Citigroup şi Bank of America, în condiţiile în care, anul trecut, aceste ultime bănci erau la egalitate pe poziţia a treia.

Directorul diviziei de venituri fixe de la Deutsche Bank, Ram Nayak, a afirmat că rezultatele studiului 'nu sunt o surpriză', adăugând că ele 'reflectă o modificare a strategiei băncii, în urma căreia accentul s-a orientat spre oferte de servicii de calitate mai bună pentru un număr mai mic de clienţi'.

În luna octombrie a anului trecut, Deutsche Bank a anunţat că va elimina 9.000 de locuri de muncă şi va ieşi de pe 10 pieţe, în cadrul unei strategii pe cinci ani destinată redobândirii încrederii investitorilor. Având în vedere că distanţa care separă băncile din fruntea clasamentului este de ordinul a câtorva sute de milioane de dolari, sau câteva puncte procentuale, Deutsche Bank ar putea reveni pe poziţia a treia, însă, ambiţia echipei manageriale este ca banca de investiţii să atingă o serie de obiective de rentabilitate în locul cifrelor privind creşterea absolută sau mărime.

Raportul firmei de cercetare Coalition mai arată şi faptul că 2015 a fost un an bun pentru băncile franceze de investiţii, chiar dacă nu se numără printre primii zece mari actori de pe piaţă. BNP Paribas şi Societe Generale ocupă poziţiile 11 şi 12, însă au înregistrat cea mai mare creştere procentuală a veniturilor, calculate la un curs valutar constant.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO