Dezbaterile pe proiectul privind fumatul se amână pentru săptămâna viitoare – Comisia pentru sănătate de la Cameră

Deputatul PSD Rodica Nassar, membru în Comisia pentru sănătate, a anunţat, marţi, că şedinţa acestui for în care urma să se discute proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului se amână pentru săptămâna viitoare.
Economica.net - mar, 08 dec. 2015, 12:47
Dezbaterile pe proiectul privind fumatul se amână pentru săptămâna viitoare - Comisia pentru sănătate de la Cameră

‘Preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie a anunţat că şedinţa comisiei se amână pentru săptămâna viitoare. Nu cunosc motivul oficial’, a spus Rodica Nassar.

Ea a explicat că preşedintele Comisiei, Florin Buicu, ‘este la Comisia pentru sănătate din Senat unde susţine o iniţiativă legislativă’.

‘Îmi cer scuze şi de altfel am făcut-o şi personal pentru faptul că au aşteptat trei ore (medici, ONG-urile – n.r.), dar sper ca săptămâna viitoare să se rezolve această problemă’, a adăugat aceasta.

La rândul său, deputatul PSD Aurelia Cristea, unul dintre iniţiatorii legii, a spus că va solicita în continuare rediscutarea în comisie a proiectului de lege.

‘Ceea ce urmează să fac este să solicit în continuare rediscutarea în comisie pentru că este vorba despre un singur articol. Acel articol care se referea la comercializarea ţigărilor în locurile de trecere, afişarea lor în locurile de trecere. Pe acest articol şi-a exprimat o poziţie Consiliul Concurenţei şi urma să fie eliminat din actuala lege şi rediscutat în ceea ce priveşte publicitatea într-o cu totul altă lege’, a spus Cristea.

Ea a adăugat că se simte ”jenată” de situaţie. ‘Mă simt extrem de jenată de situaţia în care am fost puşi astăzi şi în special de situaţia în care au fost puşi reprezentanţii ONG-urilor care au fost invitaţi la şedinţa Comisiei de sănătate şi domnii profesori doctori (…) în sensul în care nici măcar nu li s-a adresat un ‘bună ziua’ din partea reprezentanţilor Comisiei pentru sănătate şi nici nu li s-a spus oficial care este motivul, decât după trei ore de amânare a şedinţei’, a arătat Cristea.

Ea a susţinut că proiectul de lege nu necesită investiţii. ‘Este un proiect de lege care nu are costuri financiare, dar care poate face o reducere de costuri la bugetul sănătăţii şi asigură o viaţă mai bună copiilor şi nouă tuturor’, a afirmat deputatul PSD.

Aurelia Cristea a explicat că amendamentul privind comercializarea tutunului nu îi aparţine.

‘Amendamentul este al Comisiei pentru sănătate şi probabil că cei mai în măsură să răspundă sunt membrii comisiei, pentru că eu mi-am retras amendamentele cu privire la comercializare, considerând că nu este locul lor în această lege’, a mai spus Cristea.

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului a fost retrimis la Comisia pentru sănătate pentru a se discuta un amendament cuprins în actul normativ care interzice afişarea ţigărilor în locurile obligatorii de trecere.

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
Numărul de firme dizolvate a crescut cu peste 18,4% în primele şase luni din 2021, la 14.265, faţă de 12.046 în perioada ianuarie - iunie 2020, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional......
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape 75% dintre angajaţii din judeţ sunt plătiţi cu salariul minim pe economie şi doar o parte dintre aceştia beneficiază ...
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au vaccinat să meargă să se vaccineze
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au ...
România trebuie să fie pregătită pentru a face faţă valului patru al pandemiei de COVID-19, iar cea "mai sigură" cale ...
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan Motor estimează că va reveni pe profit în anul fiscal 2021, după trei ani de pierderi, în urma măsurilor de ...