Director Ryanair: Aveţi marea şi zăpada. România poate atrage turiştii care se duc la Praga şi Budapesta

România are avantaje mari în faţa altor ţări din regiune, prin faptul că are staţiuni montane şi deschidere la mare, astfel că ar putea să atragă turiştii care aleg, de regulă, Praga şi Budapesta pentru city-break-uri, a declarat, miercuri, Kenny Jacobs, directorul de marketing al operatorului aerian Ryanair.
Economica.net - mie, 18 ian. 2017, 11:51
Director Ryanair: Aveţi marea şi zăpada. România poate atrage turiştii care se duc la Praga şi Budapesta

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, cât de importantă ar fi pentru turismul românesc existenţa unui aeroport la Braşov.

‘Braşov este un loc minunat, am fost acolo. Este unul din locurile din România care pot fi foarte atractive pentru turişti’, a spus acesta.

Jacobs a adăugat că România ar putea face multe pentru turismul din acea zonă dacă ar dezvolta tema vampirilor.

‘Ar fi ideal să existe un aeroport în Braşov, pentru ca oamenii să nu fie nevoiţi să zboare până la Bucureşti şi apoi să conducă până acolo. Unii nu ar face asta. Cu cât sunt mai multe aeroporturi, cu atât mai bine. Aş pune două aeroporturi la Marea Neagră, aş avea multe aeroporturi în staţiunile de schi, aş încerca să atrag turiştii de city-break la Bucureşti şi în celelalte oraşe din România. Budapesta şi Praga s-au descurcat cel mai bine din Europa la acest capitol, atrăgând turiştii care vor să meargă în călătorii de trei zile. Dar voi aveţi marea, aveţi zăpada, acestea fiind două avantaje mari. În plus, preţurile sunt mult mai bune. Un turist care merge la Praga ar putea spune că nu s-ar mai duce acolo niciodată din cauza preţurilor. Bulgaria nu are nimic mai frumos decât România. Deci este posibil, dacă Guvernul investeşte în modul corect, ca turismul românesc să devină puternic’, a continuat reprezentantul companiei aeriene low-cost.

Anul trecut, în noiembrie, premierul de atunci, Dacian Cioloş, a zburat de la Bucureşti la Timişoara cu o cursă Ryanair, însă a sesizat ulterior Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pentru faptul că nu a putut plăti în lei la bordul aeronavei.

Întrebat dacă acum se poate plăti în lei, reprezentantul Ryanair a precizat că acest lucru va fi posibil din acest an şi a explicat că, momentan, compania îşi plăteşte în euro furnizorii de la sol din România.

Compania a implementat însă o cerinţă a premierului de la acea dată, şi anume ca anunţurile să fie făcute şi în limba română. ‘Feedback-ul pe care ni l-a dat (Dacian Cioloş – n.r.) a fost că nu facem anunţurile în limba română. De atunci, facem şi în limba română aceste anunţuri, pe cursele care pleacă din Bucureşti şi unde avem mulţi români la bord’, a adăugat Jacobs.

Ryanair operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova. Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creştere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.

‘România este una dintre ţările cu cea mai mare creştere pentru compania noastră. (…) Aproape jumătate dintre clienţii noştri sunt turişti’, a mai spus directorul de marketing al Ryanair.

Compania operează în peste 33 de ţări. În 2016, Ryanair a avut 117 milioane de pasageri, astfel că a devansat Lufthansa şi a devenit cea mai mare companie aeriană din Europa, a scris Reuters în urmă cu o săptămână.

Kenny Jacobs a mai spus că se aşteaptă la o creştere vertiginoasă a turismului în Spania şi Portugalia în acest an, destinaţii unde se vor duce turiştii care preferau până acum Turcia, în special cei din nordul Europei. De asemenea, turismul în Grecia îşi va reveni faţă de anii trecuţi, când turiştii erau speriaţi de prezenţa masivă a refugiaţilor.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...