Doar 8% dintre părinţi vor şcoală online pentru copiii lor anul acesta – sondaj

Numai 8% dintre părinţi vor şcoală online pentru copiii lor anul acesta, iar ceilalţi nu exclud complet cursurile de la distanţă, însă se tem de lacune în educaţie, arată datele unui sondaj desfăşurat de o platformă de recrutare online.
AGERPRES - vin, 10 sept. 2021, 10:48
Doar 8% dintre părinţi vor şcoală online pentru copiii lor anul acesta - sondaj

Potrivit sursei citate, părerile sunt împărţite când vine vorba de preferinţa angajaţilor care au copii pentru desfăşurarea cursurilor în acest nou an şcolar, în pragul valului al patrulea din pandemie.

Astfel, 76% dintre angajaţii care au participat la sondaj preferă cursurile cu prezenţă fizică, la şcoală, conform sondajului BestJobs. Doar 8% şi-ar dori cursuri exclusiv online pentru copiii lor dacă ar avea această posibilitate, din motive de siguranţă, în timp ce restul spun că sunt confortabili ca şcoala să se desfăşoare într-un sistem mixt, atât online, cât şi offline.

Totodată, pentru 41% dintre părinţi, cea mai mare îngrijorare privind şcoala online este faptul că pot să apară lacune în educaţia copiilor, pe fondul lipsei de interacţiune directă dintre elev şi profesor.

În acelaşi timp, 36% dintre ei se tem că şcolile nu au luat măsurile de igienă potrivite şi că riscul de infectare cu virusul Sars-COV-2 este în continuare ridicat. Astfel, părinţii consideră că unităţile şcolare ar trebui să fie mai bine pregătite pentru începerea acestui nou an şcolar, în contextul în care potenţialul pandemic nu mai este o noutate.

Aproximativ 58% dintre respondenţi consideră obligatoriu ca toate măsurile sanitare să fie deja luate în toate unităţile la începerea anului şcolar. În plus, 51% consideră că ar fi necesare investiţii în modernizarea spaţiilor de învăţământ, iar 46% şi-ar fi dorit să fie implementat un program de uniformizare a nivelului de pregătire a elevilor care au făcut şcoală online.

Până acum, doar o treime dintre angajaţii care au copii spun că au fost informaţi cu privire la condiţiile în care se reiau cursurile din acest an şcolar. 66% încă aşteaptă începutul şcolii pentru a avea toate informaţiile necesare despre modul în care vor învăţa copiii lor.

Şcoala online ar aduce schimbări în viaţa părinţilor, 58% dintre ei mărturisind că, din experienţa anului trecut, va fi nevoie să dedice mai mult timp pentru a-şi ajuta copilul la teme, ceea ce se va reflecta asupra vieţii lor profesionale.

În acelaşi timp, 28% spun că într-un sistem majoritar sau exclusiv online, vor fi nevoiţi să lucreze de acasă pentru a se putea ocupa de copii, în timp ce 19% s-ar vedea nevoiţi să apeleze la angajarea unei bone sau la ajutor din partea membrilor familiei, pentru că serviciul nu le permite lucrul de acasă.

Circa 61% dintre cei care au copii care încep şcoala săptămâna viitoare au făcut deja, măcar parţial, cumpărăturile pentru cele necesare începerii şcolii, în timp ce 20% aşteaptă să afle de la personalul didactic care sunt rechizitele de care va avea copilul nevoie înainte de a face achiziţii.

În ceea ce priveşte bugetul pe care se aşteaptă părinţii să îl aloce rechizitelor, acesta este cuprins între 500 şi 1.000 de lei pentru 44% dintre ei. Alţi 34% se aşteaptă să cheltuiască în total mai puţin de 500 lei, în timp ce 22% au alocat peste 1.000 lei.

În pregătirea bagajului pentru şcoală, părinţii vor achiziţiona rechizite şi papetărie (82%), ghiozdan (64%), penar (59%). Alţi 66% dintre părinţi prioritizează cumpărarea uniformei şcolare sau a hainelor potrivite pentru şcoală.

Sondajul a fost efectuat în perioada 23 august – 06 septembrie pe un eşantion de 1.044 de utilizatori de internet din România.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experienţă de peste 20 ani în domeniu, BestJobs a fost implicată în transformarea şi inovarea industriei de recrutare online şi integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generaţie şi servicii conexe recrutării pentru a oferi cele mai eficiente soluţii de angajare, recrutare şi de dezvoltare profesională şi personală. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 25.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare, coachi, mentori, terapeuţi, avocaţi şi alte tipuri de specialişti.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Scoția renunță la majoritatea restricțiilor de siguranță
Scoția renunță la majoritatea restricțiilor de siguranță
Majoritatea restricţiilor anti-COVID-19 din Scoţia vor fi relaxate începând de lunea viitoare, a anunţat Guvernul local ...
Guvernul de la Madrid va acorda subvenții tinerilor care locuiesc cu părinții ca să se poată muta
Guvernul de la Madrid va acorda subvenții tinerilor care locuiesc cu părinții ca să se poată muta
Guvernul spaniol va plăti o subvenţie de 250 de euro pe lună tinerilor cu venituri mici, pentru a-i ajuta să se mute ...
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti scoate la concurs 255 de posturi de directori şi directori adjuncţi
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti scoate la concurs 255 de posturi de directori şi directori adjuncţi
Un număr de 255 de posturi de directori şi directori adjuncţi de unităţi de învăţământ din Capitală vor fi scoase ...