1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Dogan, proprietarul Kanal D, a fost cumpărat de un apropiat al preşedintelui Erdogan

Cel mai mare grup de presă din Turcia, Dogan, a anunţat joi la Bursa din Istanbul că a demarat negocieri cu un alt trust, Demiroren Media Holding, privind vânzarea afacerilor sale din presa scrisă şi audio, valoarea tranzacţiei fiind estimată la 1,2 miliarde de dolari, transmit publicaţia turcă Daily Sabah, DPA şi Reuters.

22 mar, 2018 | Agerpres

Declaraţia vine după ce un oficial al Demiroren, o firmă percepută ca un aliat al preşedintelui Tayyip Erdogan, a afirmat pentru Reuters că a acceptat să cumpere diviza de media a Dogan, într-o tranzacţie care va cimenta şi mai mult sprijinul presei pentru Guvernul turc.

Diviza de media a Dogan, deţinută de omul de afaceri Aydin Dogan, include ziarele Hurriyet şi Posta, posturile de televiziune Kanal D şi CNN Turcia şi o agenţie de presă.

Grupul Demiroren deţine, printre alte active, o reţea de distribuţie a gazelor şi un mall şi în 2011 a cumpărat de la Dogan două ziare, Milliyet şi Vatan.

Dogan este perceput ca un grup media care a rămas independent, în pofida presiunilor la care este supus, într-o ţară în care mulţi ziarişti sunt în spatele gratiilor.

În România, Dogan TV Holding A.Ş deţine postul de televiziune Kanal D.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO