1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Donald Trump cere Congresului să abroge imediat Obamacare şi să o înlocuiască ulterior

Preşedintele SUA, Donald Trump, le-a cerut vineri senatorilor republicani să abroge imediat Obamacare, chiar dacă deocamdată nu a fost elaborat un alt sistem al asigurărilor de sănătate care să-l înlocuiască pe cel promovat de fostul lider de la Casa Albă, relatează agenţia Reuters.

30 iun, 2017 | Agerpres

Republicanii îşi stabiliseră ziua de vineri, 30 iunie, ca dată limită pentru finalizarea unor amendamente legislative ce ar fi revizuit în profunzime legea 'Affordable Care Act', adoptată în anul 2010 şi cunoscută şi ca 'Obamacare', în virtutea căreia încă 20 de milioane de americani au putut beneficia de asigurările de sănătate.

Dar eforturile partidului preşedintelui Trump se lovesc acum de un obstacol semnificativ după apariţia unui raport al Oficiului pentru Buget al Congresului în care se arată că propunerile avansate vor diminua până în anul 2036 cu circa 35% alocările pentru asigurările de sănătate în cazul persoanelor cu venituri mici.

'Dacă senatorii republicani nu reuşesc să adopte ceea ce elaborează în prezent, atunci să abroge imediat (Obamacare n.r) şi să o înlocuiască ulterior', a scris Trump vineri pe Twitter.

El a promis încă din campania electorală că va anula Obamacare, însă elaborarea unui nou sistem al asigurărilor de sănătate s-a dovedit un demers dificil de pus rapid în practică, deşi republicanii au majoritate în ambele camere ale Congresului.

Totuşi, Partidul Republican doreşte să finalizeze cât mai repede revizuirea respectivei legi a asigurărilor de sănătate, pentru a se putea ocupa apoi de alte priorităţi trasate de Trump, cum ar fi reforma fiscală.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO