1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

News

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, eliberat din funcție de premierul Cioloș

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonelul Nicolae Cornea, a fost eliberat, joi, din funcţie, prin decizie a prim-ministrului Dacian Cioloş, scrie Agerpres.

04 feb, 2016 | Hotnews.ro

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne, la propunerea ministrului Petre Tobă, colonelul Nicolae Cornea a fost eliberat din funcţia de inspector general al IGSU, decizia venind ca urmare a depunerii cererii de pensionare a acestuia.

De asemenea, premierul l-a împuternicit pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de inspector general al IGSU pe generalul de brigadă cu o stea Ovidiu Vasilică.

Potrivit site-ului Jandarmeriei Române, Ovidiu Vasilică a fost prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române şi şef al Statului Major al Jandarmeriei Române.

Surse din cadrul MAI au declarat, pentru AGERPRES, că decizia de a numi la comanda IGSU o persoană din afara inspectoratului a fost luată în contextul în care este în desfăşurare o evaluare, iar singura structură militarizată a MAI în afara IGSU este Jandarmeria

Cornea ocupa funcţia de şef al IGSU din ianuarie 2014, după ce predecesorul său a demisionat în urma scandalului public provocat de acţiunea eşuată a autorităţilor de găsire a supravieţuitorilor accidentului din munţii Apuseni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO