Șeful Transporturilor, întrebat ce face când stă bară la bară pe Valea Prahovei: Mă înjur singur

Cătălin Drulă a declarat marți că înainte de a fi ministru al Transporturilor înjura toți miniștri ai Transporturilor de până atunci când stătea bară la bară pe Valea Prahovei, iar acum se înjură pe el însuși. Compania de Drumuri a semnat luna aceasta contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate și realizarea proiectului tehnic pentru Autostrada Ploiești – Brașov, cu o durată de 42 de luni.
Anemona Andone - mar, 23 feb. 2021, 12:18
Șeful Transporturilor, întrebat ce face când stă bară la bară pe Valea Prahovei: Mă înjur singur

„Înainte să fiți ministru și stateați bara la bară pe Valea Prahovei, pe cine înjurați?”, l-a întrebat marți jurnalistul Adrian Cojocaru pe ministrul Transporturilor în cadrul unei emisiuni la Digi FM.

„Pe politicieni și pe toți miniștri de până atunci”, a spus Cătălin Drulă. „Și acum?”, a continuat jurnalistul Digi FM. „Mă înjur singur”, a răspuns ministrul Transporturilor.

Referitor la viitoarea autostradă din Valea Prahovei, Drulă a amintit de semnarea contractului pentru revizuirea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic.

„Am semnat contractul pentru proiectul tehnic, este același prestator care face și A7(Autostrada Moldovei). I-am rugat să se concentreze pe un traseu modern, cu tunel de 4 km la Bușteni și tunel de 2 km la Sinaia. Varianta cu tuneluri ar ajuta și turismul”, a menționat Drulă.

Potrivit lui, realizarea documentației tehnice ar dura doi ai și jumătate, dar cea pentru zone critice, precum Comarnic, ar putea fi predată mai devreme.

„Sunt interesate firme mari din Europa de acest proiect și eliminând noi riscurile, definind exact care este traseul, unde este tunel, poți obține oricum un preț mult mai bun”, a mai spus Drulă.

În ianuarie 2021, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat că este posibil ca Autostrada Ploiești – Brașov/ Râșnov să fie gata până în 2030. El speră ca tronsoane din autostrada pe Valea Prahovei să fie finalizate chiar mai devreme de 2030. Acesta s-a referit la secțiunile care ar ocoli localitățile Bușteni și Comarnic.

Pe 12 februarie 2021, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu SC CONSITRANS S.R.L. contractul pentru „Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru „Autostrada București – Brașov, tronson Ploiești – Brașov””.

Valoarea contractului este de 46.554.284,02 Lei fără TVA, obiectivul fiind finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare este:

30 de luni pentru Revizuirea/Completarea Studiului de Fezabilitate;
6 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC);
6 luni pentru Elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE).

Studiul de Fezabilitate va cuprinde o analiză multicriterială a variantelor de traseu, un studiu de trafic pentru o perioadă de perspectivă de 30 de ani și investigații de teren (geotehnice, hidrologice, topografice, arheologice etc).

Contractul va cuprinde și o evaluare a impactului asupra mediului, o analiză cost-beneficiu și realizarea unui model financiar al proiectului.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...