1EUR = 4.7786 RON

Extern

Erdogan afirmă că Turcia nu are nimic de discutat cu UE dacă nu sunt deschise noi capitole de negociere

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat marţi că Uniunea Europeană trebuie să deschidă noi capitole de negociere în procesul de aderare a Turciei, pentru că în caz contrar Ankara nu va mai avea nimic de discutat cu blocul comunitar şi va spune 'la revedere', relatează Reuters.

02 mai, 2017 | Agerpres

Declaraţiile preşedintelui turc survin după ce comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri în vederea extinderii UE, Jahannes Hahn, a declarat pentru Reuters că Turcia a întors spatele aderării.

'De acum înainte nu există nicio altă opţiune decât deschiderea capitolelor pe care nu le-aţi deschis încă. Dacă nu le deschideţi, atunci la revedere', a declarat Erdogan în cadrul unei ceremonii prilejuite de revenirea sa în Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), aflat la putere în Turcia.

După ani întregi de blocaj în demersurile pentru aderarea Turciei la blocul comunitar, guvernele din Uniunea Europeană afirmă că procesul a eşuat, principalele motive fiind legate de reprimarea opoziţiei de către Erdogan şi de eforturile acestuia de a concentra întreaga putere.

Relaţiile dintre Ankara şi Bruxelles, furtunoase de la lovitura de stat eşuată din iulie anul trecut din Turcia, s-au tensionat puternic în timpul campaniei pentru referendumul privind consolidarea puterilor preşedintelui Erdogan din cauza anulării mitingurilor unor miniştri turci în Europa.

De la începerea oficială a negocierilor de aderare a Turciei la UE în 2005, au fost deschise 16 din cele 35 de capitole. Ultimul capitol, deschis în iunie 2016, se referea la chestiuni financiare şi bugetare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO