1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

News

Eric Schmidt renunţă la funcţia de director executiv al Alphabet

Şef al Google timp de 10 ani, Eric Schmidt a anunţat că se retrage din board-ul Alphabet, unde ocupa funcţia de director executiv.

22 dec, 2017 | News.ro

Eric Schmidt a declarat că vrea să se ocupe mai mult de proiecte ştiinţifice şi filantropice, iar poziţia foarte bună a tuturor companiilor de sub umbrela Alphabet face ca tranziţia să nu ridice probleme gigantului american.

Schmidt a fost CEO-ul Google timp de 10 ani, între 2001 şi 2011. În 2004, trioul Eric Schmidt, Larry Page şi Sergey Brin şi-au luat angajamentul de lucra împreună timp de 20 de ani.

În 2015, când Google a fost restructurat şi a luat naştere Alphabet, CEO-ul noii entităţi a devenit Larry Page, iar la conducerea Google a fost promovat Sundar Pichai.

După 17 în cadrul Google şi mai apoi Alphabet, Eric Schmidt îşi va continua munca în cadrul companiei în funcţie de technical advisor – consilier pentru ştiinţă şi tehnologie – dar va rămâne în consiliu.

Un nou director ar putea fi anunţat la următoarea şedinţă a consiliului, ce va avea loc luna următoare. Este posibil ca următorul director să nu primească şi rol executiv.

Născut în 1955, Eric Emerson Schmidt se clasează pe locul 119 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume din 2017, cu o avere estimată la 11,1 miliarde de dolari. Împreună cu soţia sa, acesta pus bazele organizaţiei filantropice Schmidt Family Foundation în 2006.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO