1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Este oficial. Vom avea primul retailer de bricolaj operat în franciză. Judecătorii au aprobat planul de reorganizare al Ambient

Judecătorul sindic a aprobat planul de reorganizare propus de retailerul de bricolaj Ambient, companie deţinută de omul de afaceri sibian Ioan Ciolan. Conform acestui plan, noul model de business al retailerului constă în francizarea celor zece magazine.

28 ian, 2017 | | ECONOMICA.net

Judecătorul sindic din cadrul Tribunalului Sibiu a confirmat planul de reorganizare propus de retailerul de bricolaj Ambient, intrat în 2015 în insolvenţă urmare a propriei solicitări." Confirmă planul de reorganizare propus de debitoarea SC AMBIENT SA, prin administrator special Ciolan Ioan, ce urmează a fi aplicat sub supravegherea administratorului judiciar - practician în insolvenţă Sibinsolv I.P.U.R.L. prin Sora Oprea Florin. Când sentinţa care confirmă un plan intră în vigoare, activitatea debitorului este reorganizată în mod corespunzător, conform acestuia, de către administratorul special sub supravegherea administratorului judiciar al debitoarei", se menţionează în decizia instanţei. 

Sentinţa este executorie, cu drept de apel în termen de şapte zile de la comunicarea hotărârii, termen care curge de la data publicării în Buletinul procedurilor de insolvenţă a hotărârii.

Potrivit planului de reoreganizare pe care administratorul special al societăţii l-a depus la Tribunalul Sibiu spre aprobare, Ambient vrea să îşi francizeze toate cele 10 magazine pe care le operează la nivel naţional. Compania este deja în negocieri cu mai mulţi  potenţiali francizaţi, fiecare magazin urmând a fi administrat de o altă entitate care va respecta condiţiile impuse prin contractul de franciză.

Potrivit ultimului raport de activitate a administratorului judiciar privind Ambient SA, furnizat ECONOMICA.NET de termene.ro,  "viabilitatea planului de reorganizare este dată (...) şi de societăţi foarte interesate să francizeze activitatea debitoarei, aceştia aducând un plus de capital şi sustinere a implementării cu succes a planului". De asemenea, în rapoartele depuse de administratorul Ambient în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, se face referire la existenţa unui "contract de franciza în draft agreat de părti respectivAmbient şi APC Universal Partner SRL, companie deţinută de Andras Lehel, unicul acţionar al grupului de firme Melinda Instal, care se ocupă cu importul şi distribuţia materialelor sanitare

Datorii de 304 milioane de lei 

Potrivit tabelului definitiv al creanţelor, Ambient a acumulat creanţe în valoare totală de 304,3 milioane de lei. Creanţele garantate sunt în valoare totală de 104,4 milioane de lei, din care 5 milioane sunt supuse anumitor condiţii. Din acesată sumă, cea mai mare datorie, de 61,1 milioane de lei, este către Oakbridge Worldwide Limited, o companie de investişii financiare din Londra care a preluat creanţa de la Piraeus Bank România, banca care a solicitat de fapt deschiderea procedurii de insolvenţă în cazul Ambient.

Urmează Raiffeisen Bank SA cu o creanţă de 18,1 milioane de lei, BCR cu 12 milioane de lei, Credyt Inkaso- care a cesionat o creanţă de 6,9 milioane de lei de la Unicredit Bank şi ANAF cu 4 milioane de lei.

Cifra de afaceri a Ambient a scăzut cu 20,7% în 2014, de la 627,5 milioane lei în 2013 la 497,7 milioane lei, iar compania a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 32,3 milioane lei, comparativ cu un profit de 37,4 milioane lei în anul anterior, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. În 2015, compania a rulat 216,3 milioane de lei şi a avut pierderi de 114.6 milioane de lei. Retailerul avea în 2015 aproximativ 700 de angajaţi faţă de 1.276 angajaţi în 2014.

Ambient operează 10 magazine şi concurează pe piaţa locală pe piaţa românească cu retaileri precum Dedeman, Kingfisher, Hornbach, Praktiker şi Leroy Merlin.


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO