1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Fantoma unui constructor austriac mort de 4 ani încă bântuie România: Compania de Drumuri, executată silit de urmaşii Alpine

Compania de Drumuri este obligată la plata a 18,5 milioane de lei plus penalităţi, în contul unor datorii către Alpine, la patru ani de la falimentul constructorul austriac, care nu a mai apucat să finalizeze lotul 2 al autostrăzii Nădlac – Arad şi tronsonul I din Centura Braşov.

08 iun, 2017 | ECONOMICA.net

Judecătoria Sectorului 1 a admis pe 2 martie executarea silită a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de către Campeonatos Enterprises Limited, cesionarul cipriot al unor creanţe Alpine.

Asta după ce pe 12 ianuarie Tribunalul Bucureşti a admis cererile Alpine Bau Gmbh şi a intervenientelor Campeonatos Enterprises Limited şi FCC Construccion S.A şi a obligat CNAIR să le plătească acestora din urmă suma totală de 18,5 milioane de lei plus penalităţi de întârziere.

„Sumele vor fi achitate în procent de 60% către intervenienta Campeonatos Enterprises Limited şi de 40% către intervenienta FCC Construccion S.A.", se arată în decizia instanţei.

Compania Alpine, la care acţionar majoritar este grupul spaniol FCC, şi-a cerut falimentul în iunie 2013 în Austria, pentru că nu mai făcea faţă datoriilor.

Austriecii, care au construit în România şi sediul Petrom City, lucrau atunci la mai multe proiecte de infrastructură. Din cauză că au intrat în faliment, Compania de Drumuri le-a reziliat contractele pentru lotul 2 al autostrăzii Nădlac – Arad şi tronsonul I din Centura Braşov, pe care le construiseră în proporţie de 85%, respectiv de 56%.

Alpine Bau a cesionat apoi creanţele aferente unor contracte cu CNAIR către o firmă înregistrată în Cipru, Campeonatos Enterprises Limited.

Pentru recuperarea creanţelor, firma cipriotă a chemat în judecată CNAIR. Într-un litigiu, Campeonatos Enterprises Limited pretindea plata a 61,46 milioane de lei, iar în alt litigiu, privind tronsonul 1 din Centura Braşov, cerea 24 milioane de lei, conform unui document al Companiei de Drumuri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO