1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Finanţele au atras 500 milioane lei prin obligaţiuni pe cinci ani, la un randament în creştere

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat 500 milioane lei prin obligaţiuni cu scadenţa la cinci ani, exact cât şi-a propus, la un randament mediu de 4,9%, în creştere faţă de cel acceptat la jumătatea lunii noiembrie pentru aceeaşi maturitate, de 4,7%.

05 dec, 2013 | Mediafax

Băncile au realizat subscrieri în sumă de 1,31 miliarde lei.

Analiştii ING Bank estimau un randament în creştere, în jur de 4,95%, întrucât randamentele pentru scadenţe mai îndepartate au crescut în ultimele două zile pe piaţa monetară, cel mai probabil din
cauza climatului nefavorabil din pieţele externe.

Finanţele au mai vândut obligaţiuni din aceeaşi emisiune în luna noiembrie, când au împrumutat 700 milioane lei, la un randament mediu de 4,7%. Titlurile ajung la scadenţa în noiembrie 2018.

Administratorii datoriei publice au programat pentru luna decembrie licitaţii în valoare de 3,99 miliarde de lei, sub suma atrasă în luna noiembrie, de 4,55 miliarde de lei.

În decembrie ajung la maturitate titluri în valoare de 2,08 miliarde lei.

De la începutul anului, ministerul a împrumutat de pe piaţa internă 44,661 miliarde lei, la care se adaugă emisiuni în valută, interne şi externe, de 3,07 miliarde de euro şi 1,5 miliarde de dolari.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO