1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

News

Firmele româneşti, ultimele din UE la promovarea afacerii pe Internet

12% din firmele româneşti şi-au făcut publicitate online în 2016. Mai puţin de o treime din firmele care folosesc Internetul se promovează pe reţele sociale. Marketingul digital rămâne, şi în 2017, strategia preferată a specialiştilor. Adaptarea site-urilor la telefoanele mobile va fi obligatorie.

04 ian, 2017 | ECONOMICA.net

 Doar 12 din 100 de firme românești cu peste 10 angajați și-au făcut publicitate prin intermediul Internetului în 2016, fiind pe ultimul loc din UE. De asemenea, mai puțin de jumătate dintre IMM-urile din România (42%) au o pagină de Internet, scrie  agenția de marketing Perceptum, într-un comunicat

Statistica Eurostat semnalează un grad mare de înapoiere al antreprenorilor români în privința utilizării celei mai eficiente metode de promovare a afacerii. Iar acest lucru îi privează de notorietate și, cel mai important, de un segment important de clienți.

Potrivit statisticii europene, Malta și Irlanda au cele mai multe firme care se promovează pe mediile sociale, respectiv 71% și 66%. La nivel european, 77% din IMM-uri dețin o pagină web, 45% folosesc rețelele sociale pentru promovare și doar 25% își fac reclamă pe Internet.

În 2017, antreprenorii români ar trebui să profite de instrumentele de marketing puse la dispoziție de Internet. În plus, adaptarea paginilor web ale firmelor la telefoanele mobile va fi obligatorie pentru cei care vor vrea sa recupereze terenul pierdut, spune Raluca Ghilea, director executiv Perceptum.


"În ultimii ani, utilizarea mediilor sociale a crescut spectaculos. Drept urmare, și cantitatea de informații livrate pe aceste rețele este mai mare ca niciodată. Este tot mai dificil să captezi atenția utilizatorilor. Cea mai bună cale pentru a te diferenția rămâne livrarea unui conținut de calitate și construirea unei reputații impecabile. În 2017, conținutul video va atinge vârful în privința modalităților preferate de promovare pe Internet", mai arată Raluca Ghilea.

Potrivit companiei de analiză a traficului pe Internet StatCounter, în luna octombrie 2016, aparatele mobile și tabletele au depășit, pentru prima dată, desktop-urile la rata de utilizare a Internetului. Astfel, primele au generat 51,3% din rata de utilizare a Internetului în toată lumea, comparativ cu 48,7%, nivel cuantificat de desktop-uri. De aceea, potrivit Perceptum, planul de business al antreprenorilor, în 2017, ar trebui să pornească de la următoarea realitate: telefonul mobil este folosit pentru orice.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO