Florin Cîţu este noul ministru interimar al Sănătăţii. Prima decizie pe care a luat-o

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de desemnare a premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială.
Ion Dobreanu - mie, 14 apr. 2021, 19:19
Florin Cîţu este noul ministru interimar al Sănătăţii. Prima decizie pe care a luat-o

Postul de ministru al Sănătății a devenit vacant după ce premierul Cîţu l-a demis în această dimineață din funcție pe Vlad Voiculescu. Gestul premierului a stârnit reacția partidului din care face parte Voiculescu, PSR PLUS, copreședintele acestuia, Dan Barna, anunțând că formațiunea sa nu-l mai susține pentru conducerea Guvernului pe Cîţu.

Citește și: Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari (economica.net)

Premierul a anunțat de dimineață că interimar la conducerea ministerului va fi vicepremierul Dan Barna. Dar între timp a venit anunțul făcut de Barna că USR PLUS nu-l mai susţine în funcția de premier, Barna refuzând şi să preia conducerea acestui minister. Premierul a mai demis-o și pe Andreea Moldovan, care deținea funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii. Prim-ministrul va delega majoritatea atribuțiilor de la Sănătate secretarului de stat Alin Baciu.

„Odată cu propunerea de revocare din funcţie a domnului Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii”, a declarat Florin Cîţu.

Demiterea lui Voiculescu și Moldovan vine după ce joi seară a fost publicat în Monitorul Oficial un ordin al ministrului Sănătății, semant de Moldovan în locul lui Voiculescu, prin care se impun noi norme privind calculul intrării localităților din România în carantină. Șeful Guvernului nu a fost consultat cu privire la emiterea acestui ordin.

Prima decizie luată de Florin Cîţu din funcția de ministru interimar al Sănătății a fost să revoce ordinul emis de Andreea Moldovan, fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, ce prevedea noi criterii pentru impunerea carantinarii zonale. Ordinul semnat de Florin Cîţu a fost trimis spre pubblicare la Monitorul Oficial.

Cîțu a declarat că va rămâne ministru interimar al Sănătății până când USR PLUS va face o nominalizare pentru această funcție. El a spus că-i așteaptă mâine pe toți miniștri la o ședință a cabinetului, pentru că sunt multe acte normative importante care trebuie aprobate.

„Mâine vom avea şedinţă de Guvern, pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toţi românii, care trebuie adoptate, o parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, acte normative care nu suportă amânare”, a spus el.

Executivul urma să se reunească miercuri, însă şedinţa a fost amânată.

Klaus Iohaniis a semnat decretul privind revocarea din funcţie a a lui Vlad Voiculescu.

PNL şi UDMR au anunţat că îl susţin pe premierul Florin Cîţu, pentru că nu există alternativă la actuală coaliţie de guvernare.

Citește și: Barna: Cîţu nu mai este susţinut de USR-PLUS. Cerem întrunire de urgenţă cu reprezentanţii coaliţiei (economica.net)

 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare a căii ferate, vor avea un rol pozitiv în creşterea siguranţei......
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” ...
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre cazuri rare
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre ...
Prezent la uzina Ford Otosan din Craiova pentru a lansa ediția din 2024 a programului Rabla, ministrul Mediului, Mircea ...
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
Angajaţii Poştei Române vor intra în grevă de avertisment miercuri dimineaţa, timp de două ore, iar dacă situaţia ...