1EUR = 4.8319 RON | Bucureşti 36 º

Extern

G-20: Aproximativ 20.000 de manifestanţi, din nou pe străzile din Hamburg

Aproximativ 20.000 de manifestanţi erau din nou mobilizaţi sâmbătă pe străzile oraşului german Hamburg (nord), provocând temeri că vor avea loc noi confruntări între protestatari şi forţele de ordine, potrivit poliţiei germane, citată de AFP şi Reuters.

08 iul, 2017 | ECONOMICA.net

Adunarea, organizată la apelul organizaţiilor altermondialiste şi ale stângii radicale, urmează să ajungă în cartierul St. Pauli, teatrul unor violenţe în ultimele zile. Pancarte, pe care se putea citi, printre altele, ''Nu, pietrelor, arma noastră este înţelepciunea'', făceau apel la calm din partea manifestanţilor. Dar poliţia nu exclude posibilitatea ca printre manifestanţi să se infiltreze indivizi violenţi, ca în zilele precedente.

Manifestaţia, organizată sub deviza ''Solidaritate fără frontiere în loc de G-20'', vizează ''să denunţe cazurile de înecare a unor migranţi în Marea Mediterană, imensele cheltuieli pentru arme şi război, inegalităţile sociale şi minciunile despre schimbările climatice'', potrivit site-ului organizatorilor.

În ultimele trei zile, peste 200 de poliţişti au fost răniţi. Circa 143 de persoane au fost reţinute şi 122 au fost plasate în arest. Nu se cunoaşte deocamdată numărul protestatarilor răniţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO