Ghid de amenajare eficientă pentru un apartament cu două camere

Atunci când ne cumpărăm un apartament cu siguranță visăm fiecare dintre noi ca acesta să arate ca din reviste. Deși pentru un apartament cu două camere, spațiul poate fi maxim în jur de 60 de metri pătrați, ceea ce nu este foarte mult, putem să jonglăm cu acesta și să tranformăm locuința într-un loc perfect funcțional dar care să aibă și o estetică interesantă.
Ion Dobreanu - lun, 14 iun. 2021, 15:24
Ghid de amenajare eficientă pentru un apartament cu două camere

Astăzi vă prezentăm un ghid în câțiva pași simpli pentru a decora apartamentul tău cu două camere care să servească tuturor nevoilor tale, astfel încât să obții un confort maxim dar și o ambianță plăcută și aerisită.

1. Alege o cromatică simplă și finisaje puține

Se știe că o paletă de culori calde, deschise va crea atât o senzație de spațiu mai mare, dar va avea un impact și asupra stării de spirit, conferind relaxare și eleganță în același timp. Cel mai simplu mod de obține asta este să eviți pentru apartamentul tău cu două camere folosirea de ornamente inutile. Lasă pereții și tavanul alb sau într-o culoare deschisă și neutră în toate camerele. Cel mult, dacă vrei să adaugi o pată de culoare, poți alege ca pe un perete să utilizezi un tapet elegant care să se asorteze perfect cu mobila. De exemplu, în living, pe peretele unde vei așeza comoda cu televizorul, biblioteca sau rafturile și în dormitor, pe peretele unde vei pune tăblia patului, alege un tapet simplu, de culoare mai închisă pentru a obține o imagine sofisticată.

2. Alege piese de mobilier puține, dar care să îți îndeplinească toate nevoile

Pentru a nu aglomera inutil apartamentul, alege în funcție de destinația fiecărei camere, mobilă cu un design cât mai simplu, dar care să fie proiectată destul de eficient astfel încât să obții atât confort, cât și spațiu de depozitare.
Pentru achiziționarea pieseler de mobilier alege întotdeauna producători consacrați care să îți pună la dispoziție o gamă largă, de calitate și cu piese care vor rezista în timp. Cu o experiență de 30 de ani, Lems, producător de mobilă 100% românească, îți oferă mobilă pentru a-ți amenaja întregul apartament. De la piese destinate livingului, canapele, dulapuri, rafturi, comode, biblioteci, până la dresinguri încăpătoare și paturi confortabile, vei putea să îți configurezi propriul stil. Calitatea excepțională și prețurile accesibile fac ca Lems să fie cu siguranță producătorul de la care vei cumpăra cele mai bune piese de mobilier.

Pentru un apartament mic cu două camere, alege mobilier care să nu fie voluminos pentru a evita senzația de supraîncărcare vizuală. Canapele fără picioare, fotolii sau tabureți și o măsuță pentru cafea cu un geam de sticlă vor face ca livingul tău să arate foarte aerisit. În zona de dining alege scaune cu un design minimalist iar în dormitor, adaugă neapărat oglinzi pe ușile șifonierului.

3. Utilizează fiecare metru pătrat la potențial maxim

Piesele de mobilier alese de tine trebuie să fie multifuncționale pentru a nu ocupa prea mult spațiu. Canapeaua extensibilă din living va fi excelentă pentru momentul în care vei avea oaspeți sau pentru atunci când vei face o seară de film la tine acasă cu prietenii.

Pentru dormitor este ideal să alegi un pat cu sertare unei vei avea spațiu extra de depozitare și un dresing până în tavan. Ușile dulapului ar trebui să aibă oglinzi și în loc de comodă să alegi câteva rafturi sau polițe pe care să le prinzi pe perete.

Pentru zona de dining, poți alege o masă extensibilă pentru a nu ocupa inutil spațiul atunci când o folosești doar tu, dar care să fie și perfectă pentru atunci când ai invitați la cină.

În zona de bucătărie alege corpuri suspendate unde să poți depozita toate ustensilele necesare și aparatele electrocasnice.

Așadar, pentru a avea o casă confortabilă, nu trebuie să o aglomerezi cu lucruri inutile, ci trebuie să alegi piese de mobilier executate inteligent, care să îți îndeplinească nevoile de bază, dar care să dea și o estetică deosebită. Pentru a păstra această senzație de spațialitate, evită de-a lungul timpului să strângi lucruri care nu îți sunt cu adevărat de folos și, în funcție de necesități, la o anumită perioadă de timp, mai poți schimba aranjarea pieselor de mobilier sau decor.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi suspendă îndatoririle publice "timp de câteva zile" pentru a decide dacă mai vrea să rămână în fruntea guvernului, după ce......
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Sectorul energetic european se află în fața unei dezvoltări majore odată cu anunțul deschiderii licitațiilor pentru ...
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet ...
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...