Grindeanu: După ce Dragnea demisionează, demisionez şi eu. Oricât ar vrea să scape de mine, am fost şi rămân PSD-ist

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi că e o zi tristă pentru el, pentru că a fost exclus din partid, dar că este şi ca rămâne PSD-ist . Iniţial, pentru conferinţa premierului fusese pregătit un pupitru aşezat pe peluza de la Palatul Victoria, ulterior revenindu-se la centrul de presă din clădirea Guvernului. El i-a cerut liderului PSD să se gândească până luni, avertizând că va demisiona de la Guvern după ce şi acesta va demisiona, scrie News.ro. Grindeanu a spus că se va întâlni cu parlamentarii PSD supuşi la presiuni pentru a vota împotriva propriului Guvern.
Economica.net - joi, 15 iun. 2017, 17:46
Grindeanu: După ce Dragnea demisionează, demisionez şi eu. Oricât ar vrea să scape de mine, am fost şi rămân PSD-ist

Grindeanu a precizat că oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de el pentru că este incomod, el fost, este şi rămâne „pesedist”, potrivit News.ro.

„Este o zi tristă pentru mine. Astăzi, la presiunile lui Liviu Dragnea, am fost exclus din PSD. Oricât ar încerca Liviu Dragnea să scape de mine pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt şi voi fi PSD-ist”, a spus Grindeanu.

Grindeanu a adăugat că, în acest moment, Liviu Dragnea încearcă să confişte un întreg partid, pentru că ”îi este frică” de contactul cu marea masă a membrilor de partid.

”Voi române membru PSD indiferent ce spune Liviu Dragnea, voi rămane pesedist oricâte CEx-uri de excludere a mea va organiza domnul fost pedelist Liviu Dragnea”, a mai declarat Grindeanu.

El a mai susţinut că nu se agaţă de scaun, are unde să se întoarcă, pentru că a făcut şcoala ”la timp, fără să repete”.

Grindeanu a declarat că Dragnea ”se agaţă disperat de funcţii în speranţa că asta îl va salva de trecut” şi că liderul PSD este ”singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic”.

”În acest moment, suntem într-un blocaj. În consecinţă, până luni îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească bine şi să-şi asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez şi eu”, a spus premierul.

El a explicat că motivul moţiunii de cenzură anunţată de Dragnea este acela că Liviu Dragnea vrea tot mai multă putere.

„Anunţ public că în perioada următoare, chiar din această seară, voi avea întâlniri cu parlamentari PSD care m-au rugat să mă văd cu ei. Există în interiorul partidului, dincolo de masa decidentă, o mare îngrijorare, pentru că se fac presiuni enorm de mari asupra lor să voteze căderea propriului Guvern”, a afirmat premierul.

El a avut şi un mesaj pentru colegii din CEx: „Părerea mea despre majoritatea dintre ei nu s-a schimbat. Sunt alături de ei, pentru că ştiu prin ce trec”.

Sorin Grindeanu a spus că dacă va constata că nu poate asigura un guvern funcţional, va demisiona. El i-a cerut însă şi lui Liviu Dragnea să se gândească până luni, reluând afirmaţia conform căreia va demisiona după ce demisionează şi liderul PSD.

Premierul a precizat, de altfel, că a primit foarte multe demisii, dar câteva ”lipsesc”.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că lipsesc câteva demisii ale miniştrilor din Cabinetul său, deşi au fost anunţate, precizând că luni va lua o decizie în legătură cu acestea.

„Lipsesc câteva (demisii – n.r.), deşi au fost anunţate. Am dat acest termen până luni ca şi dl Liviu Dragnea să îşi asume prin demisie, alături de mine, aşa-zisul eşec al acestui guvern, iar luni vă voi anunţa şi voi lua o hotărâre”, a spus Grindeanu, la Palatul Victoria, întrebat câte demisii ale miniştrilor a primit şi când le va trimite către Administraţia Prezidenţială. 

În privinţa demiterii secretarului general al Guvernului şi eventuala numire a lui Victor Ponta, Sorin Grindeanu a răspuns: ”Urmăriţi Monitorul Oficial din seara asta”.

”În situaţia în care voi constata că nu pot asigura un guvern funcţional (…) atunci îmi voi da demisia şi sper din tot sufletul ca PSD să nu piardă guvernarea. Anunţ public că în perioada următoare voi avea întâlniri cu parlamentari PSD, începând din această seară, care m-au rugat să mă vad cu ei”, a declarat Sorin Grindeanu.

Grindeanu: Am vorbit cu Klaus Iohannis

Întrebat dacă în ultimele două zile a vorbit în vreun fel cu preşedintele Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu a răspuns: ”Am vorbit”.

Chestionat când a avut loc această discuţie, premierul s-a limitat să dea acelaşi răspuns, fără alte detalii.

Grindeanu: Eu le spuneam miniştrilor un lucru, iar de la partid le veneau alte directive şi altă comunicare

”O minciună la care vreau să răspund este cea în care (Liviu Dragnea – n.r.) spunea că toţi miniştrii au avut o problemă, nu puteau să comunice cu mine, de aici marea problemă a acestui guvern. (…) V-aş ruga să vă puneţi în postura acestor miniştri care, sigur, au fost aleşi şi numiţi de domnul Liviu Dragnea  – de aceea e responsabil domnul Dragnea şi de aceea trebuie să-şi dea demisia dacă lucrurile nu au funcţionat aşa cum trebuie. Cum să lucreze aceşti miniştri dacă eu le spuneam un lucru, iar de la partid le veneau alte directive şi altă comunicare”, a declarat premierul, la Palatul Victoria.

Sorin Grindeanu a ţinut să dea un exemplu în acest sens şi a amintit de şedinţa de guvern în care le-a cerut miniştrilor să nu mai iasă public şi să comunice pe subiecte care nu sunt de domeniul lor, în acea perioada dezbătându-se intens tema impozitului pe gospodărie. După ce le-a solicitat public acest lucru, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, susţinător al liderului PSD, Liviu Dragnea, a participat la o emisiune în care a vorbit despre respectivul impozit.

”Atunci când se apucaseră unii să comunice despre impozitul pe gospodărie, le-am spus în şedinţa de guvern să înceteze această comunicare şi că singurul care poate să comunice este ministrul Finanţelor în momentul în care se finalizează acea analiză şi în care vom lua hotărârea de a aplica această măsură. Ce s-a întâmplat? Seara, la televizor la planşă cine era… cu desene, cu tot. Ce să creadă ceilalţi miniştri? În aceeaşi seară…”, a spus Grindeanu.

Te-ar mai putea interesa și
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ceea ce a ajutat la moderarea deficitului de cont curent, informează......
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...