Guvernul a aprobat actualizarea planului de activităţi din proiectul Reforma Sectorului Sanitar, derulat cu BIRD

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri un memorandum iniţiat de Ministerul Sănătăţii prin care se propune actualizarea planului de activităţi al proiectului 'Reforma Sectorului Sanitar - Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar'.
Economica.net - mie, 08 mart. 2017, 14:46
Guvernul a aprobat actualizarea planului de activităţi din proiectul Reforma Sectorului Sanitar, derulat cu BIRD

Potrivit unui comunicat al Guvernului, este vorba despre un proiect finanţat dintr-un împrumut primit, în anul 2014, de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD).

‘Proiectul a înregistrat întârzieri semnificative în implementare şi, implicit, în planul de acţiuni şi graficul tragerilor. Noua conducere a Unităţii de Management a Proiectului (UMP) a identificat şi abordat cauzele care au dus la întârzierile majore din primii ani de implementare şi a realizat o actualizare şi reprioritizare a planului de activităţi a proiectului’, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că prin memorandum Ministerul Sănătăţii propune accelerarea procedurilor de achiziţie şi management de proiect pentru achiziţia de echipamente în mai multe domenii din Sănătate: Unităţi Primiri Urgenţe, valoare estimată de 9,5 milioane euro – termen de finalizare: octombrie 2017; Radioterapie, valoare estimată de 38 milioane euro – termen de finalizare: iunie 2018; Imagistică, valoare estimată de 17 milioane euro – termen de finalizare: octombrie 2017; Telemedicină, valoare estimată de 2 milioane euro – termen de finalizare: septembrie 2017; ATI, valoare estimată de 47 milioane euro – termen de finalizare: ianuarie 2018; Blocuri Operatorii, valoare estimată de 18 milioane euro – termen de finalizare: februarie 2018; Screening, valoare estimată de 14,8 milioane euro – termen de finalizare: aprilie 2017; ANMDM (Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale), valoare estimată de 0,675 milioane euro – termen de finalizare: iulie 2017.

Totodată, acelaşi memorandum prevede achiziţii de echipamente pentru centre de arşi, valoare estimată de 12 milioane euro – termen de finalizare: august 2017, şi achiziţie de vehicule transport pacienţi pentru zonele rurale defavorizate – proiect pilot, valoare estimată 1,7 milioane de euro – termen de finalizare: decembrie 2017.

‘De asemenea, memorandumul propune un nou calendar al lucrărilor de construcţii, dar şi pentru eficientizarea serviciilor medicale prestate în spitale sau în ambulatoriu’, se arată în comunicat.

Guvernul informează că măsurile propuse au fost discutate în prealabil cu echipa Băncii Mondiale şi se înscriu în costul total al proiectului.

Te-ar mai putea interesa și
Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din postul de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, pe care l-a ținut blocat timp de 27 de ani
Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din postul de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” ...
Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă, după aproximativ 27 de ani în care postul a fost rezervat,......
Prețul cacao s-a prăbușit cu 27% în ultimele două zile, într-o perioadă de fluctuații fără precedent pe burse
Prețul cacao s-a prăbușit cu 27% în ultimele două zile, într-o perioadă de fluctuații fără precedent pe burse
Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar fluctuaţiile de preţuri sunt ...
Noile medicamente pentru obezitate influențează cheltuielile consumatorilor. Restaurantele fast food, marii pierzători
Noile medicamente pentru obezitate influențează cheltuielile consumatorilor. Restaurantele fast food, marii pierzători
Noua generație de medicamente pentru obezitate produce schimbări ample în industria farma, dar are ramificații și în ...
DOUGLAS România a deschis primul său magazin din Pitești, al 42-lea din rețea
DOUGLAS România a deschis primul său magazin din Pitești, al 42-lea din rețea
DOUGLAS România își continuă extinderea prin deschiderea primului magazin din Pitești, în Argeș Mall, care devine, ...