1EUR = 4.8433 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Hillary Clinton, primul discurs după alegeri: Preşedintele nostru va fi Donald Trump. Cred că suntem mai puternici împreună

Democrata Hillary Clinton şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile prezidenţiale şi a declarat că următorul preşedinte al Statelor Unite va fi Donald Trump. Deşi a câştigat votul popular, democrata a precizat că respectă complet principiul constituţional al unei tranziţii paşnice de putere şi recunoaşte rezultatele alegerilor prezidenţiale.

09 noi, 2016 | News.ro

Clinton, care s-a adresat susţinătorilor săi strânşi în sala de conferinţe a unui hotel din Manhattan, New York, a estimat că rezultatele alegerilor, de care s-a declarat ''dezamăgită, sunt unele dureroase''.

"Seara trecută l-am felicitat pe Donald Trump şi m-am arătat dispusă să lucrez împreună cu el pentru binele acestei naţiuni", a declarat Hillary Clinton.

Ea a subliniat că statul de drept, drepturile egale şi libertatea religioasă trebuie să fie apărate şi respectate în SUA.

Clinton a fost întâmpinată cu ropote de apluaze de toţi angajaţii campaniei democrate, care au adus-o la un pas de Casa Albă.

"Vă mulţumesc tuturor, vă mulţumesc că sunteţi aici. Ştiu că acesta nu este rezultatul pe care l-am dorit şi îmi pare rău pentru asta, dar mă simt mândră şi plină de recunoştinţă pentru această campanie şi pentru tot ce am reuşit să construim împreună. Voi reprezentaţi ce are mai bun America. Unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea a fost să fiu candidata voastră", a precizat fostul secretar de stat în faţa angajaţiilor campaniei democrate.

Hillary Clinton a fost însoţită pe scenă de fostul preşedinte Bill Clinton, precum şi de Chelsea Clinton.

Democrata a recunoscut că este dezamăgită de rezultatele alegerilor prezidenţiale, după ce a pierdut votul electorilor în favoarea lui Donald Trump.

"Este o situaţie dureroasă şi va continua să fie pentru o perioadă lungă de timp. Campania noastră a fost despre construirea unei ţări mai tolerante... iar eu cred în America şi mereu voi crede în America", a precizat Hillary Clinton.

Democrata a fost invitată pe scenă de partenerul de campanie Tim Kaine.

"Sunt mândru de Hillary Clinton. Sunt mândru pentru că ea a fost şi este în continuare o femeie care a făcut istorie într-o naţiune unde este atât de greu ca o femeie să fie aleasă într-o funcţie publică. Ştim că ar fi făcut istorie ca preşedintă a Statelor Unite", a declarat Tim Kaine.

Senatorul de Virginia s-a declarat fericit că prezidenţiabila democrată a reuşit să câştige votul popular, obţinând mai multe sufragii pe plan naţional decât Donald Trump.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO