Hotel Pleiada, singura unitate de cinci stele din Iaşi, vizează o creştere a fluxului de turişti cu 20% în 2019

Pleiada Boutique Hotel Iaşi vizează pentru anul viitor o creştere a fluxului de turişti cu 15-20%, după ce în 2018 numărul turiştilor cazaţi a depăşit pragul de 10.000. Majoritatea turiştilor au fost români, iar circa un sfert dintre aceştia au fost străini.
Economica.net - mar, 04 dec. 2018, 13:28
Hotel Pleiada, singura unitate de cinci stele din Iaşi, vizează o creştere a fluxului de turişti cu 20% în 2019

Din țară, cei mai mulți turiști provin din București, Cluj, Timișoara și Oradea, iar din afara ţării din Israel, Germania, Italia și Republica Moldova. 

În ceea ce privește scopul vizitei, cei mai mulți dintre clienții care se cazează în Hotel Boutique Pleiada, adică 80%, vin în oraș cu afaceri, doar 20% aflându-se în vacanță.

Tocmai de aceea, pentru 2019, administratorii hotelului doresc să se concentreze pe atragerea turiștilor ce vin în vacanță, având în vedere obiectivele turistice pe care le deține Iașiul.

„În acest sens suntem în plină campanie de încheiere a parteneriatelor cu Opera Română din Iași, Ateneul Iași, Filarmonica Moldova și Complexul Muzeal Moldova, cu cramele din jurul orașului în ideea de a organiza tururi cât mai diversificate și mai atractive pentru oaspeți. Deja oferim clienților cazați în hotel posibilitatea de a-i conduce într-un tur organizat al Teatrului Național Vasile Alecsandri – monument istoric sau de a le oferi bilete la un spectacol al Operei Naționale Române din Iași, aflată sub conducerea doamnei Beatrice Rancea”, a spus Dora Morhan, Business Development Manager.

Hotelul a investit anul acesta în renovare, fiind modernizate sălile de evenimente și conferințe, iar anul 2019 este rezervat modernizării camerelor de 4 stele.

Cele trei săli de conferința din cadrul hotelului asigură o pondere de 20% din business-ul Pleiada. De asemenea, 20% din totalul încasărilor unităţii de cazare au reprezentat veniturile generate de serviciile oferite de centrul SPA.

„În 2019, vom merge în continuare pe o campanie de marketing agresivă pentru atingerea de 100% a gradului de ocupare și o creștere de 15-20% a cifrei de afaceri”, a explicat Morhan.

Hotelul are 60 de camere și patru apartamente, din care 14 camere sunt la standardul de patru stele, iar restul sunt de cinci stele.

Hotelul a fost dezvoltat pe un teren de 2.980 metri pătraţi, unde în 2007 a funcţionat Hotel Concordia de 4 stele, cu o suprafață construită de 2.000 mp, cu 28 de camere, sală de conferințe, restaurant și bar.

În perioada 2009 – 2014 a fost construit un nou corp cu suprafața de 5.400 mp, rezultând un activ de 7.500 mp construiți – Hotel-Boutique Pleiada de 5 stele.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...