Imigrantii din UE fraudeaza statul britanic cu milioane de lire sterline – dosar guvernamental secret

Imigrantii din Uniunea Europeana fraudeaza Marea Britanie cu milioane de lire sterline din banii contribuabililor prin cereri de ajutoare sociale, casatorii fictive si fin cauza retelelor de crima organizata, sustine un dosar guvernamental secret, la care a avut acces The Daily Telegraph.
Economica.net - Dum, 02 feb. 2014, 13:47
Imigrantii din UE fraudeaza statul britanic cu milioane de lire sterline - dosar guvernamental secret

Intr-un articol publicat astazi, 2 februarie, ziarul relateaza ca un raport ramas nepublicat al Ministerului de Interne de la Londra (Home Office) dezvaluie, pentru prima data, amploarea modului in care s-a abuzat de normele UE privind imigrarea, dar si cat de preocupati sunt ministrii britanici de impactul acestor abuzuri asupra Marii Britanii. Astfel, mii de imigranti ar fi incercat sa pretinda ajutoare britanice pe baza unor documente false, prin casatorii fictive si mintind in privinta inrudirii cu cetateni europeni.

In unele cazuri, bande de infractori au recurs la trafic cu persoane in Marea Britanie, pe care le-au fortat sa cerseasca pe strazi si sa-si deschida conturi bancare in care sa primeasca ajutoare sociale, dupa care le-au retras banii si le-au lasat lipsite de venituri.

The Daily Telegraph aminteste cazul a peste o mie de copii pe care o banda de interlopi din Romania i-a fortat sa fure si i-a implicat intr-o actiune „organizata de cersit”. Prin scheme de solicitare frauduloasa de ajutoare, banda a obtinut 2,9 milioane de lire, dupa cum a constatat politia metropolitana.

Este clar ca bandele criminale exploateaza dreptul la libera circulatie al cetatenilor UE pentru a frauda semnificativ sistemul britanic de asigurari sociale”, afirma raportul la care ar fi avut acces publicatia britanica.

Desi dosarul trebuia dat publicitatii in timpul disputei iscate in parlament saptamana trecuta pe marginea reformelor guvernului in materie de imigratie, publicarea sa a fost amanata. Parlamentarii conservatori, deja furiosi pe modul in care guvernul a gestionat proiectul de lege privind imigratia, au acuzat executivul de incercarea de a suprima probe cruciale, care ar fi trebuit, sustin acestia, puse la dispozitie pentru a fi discutate in parlament.

Se asteapta ca documentul sa fie dat publicitatii in aceasta saptamana, printr-o procedura obscura a Camerei Comunelor, fara nicio publicitate din partea Ministerul de Interne, si prea tarziu pentru a-i influenta pe parlamentarii care dezbat proiectul de lege, scrie ziarul mentiona. 

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...