Incidente la protestul de la Parlament – Mai mulţi manifestanţi au rupt cordonul de jandarmi şi au blocat traficul

Peste 400 de oameni protestează miercuri seară în faţa Parlamentului, în timp ce în Camera Deputaţilor se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistraţilor. La un moment dat, au fost şi îmbrânceli între protestatari şi forţele de ordine, după ce mai mulţi manifestanţi au rupt cordonul de jandarmi, ieşind pe şosea şi blocând pentru scurt timp traficul. Numărul de jandarmi mobilizaţi este foarte mare, scrie News.ro.
Economica.net - mie, 06 dec. 2017, 20:04
Incidente la protestul de la Parlament - Mai mulţi manifestanţi au rupt cordonul de jandarmi şi au blocat traficul

În Parcul Izvor, în faţa Palatului Parlamentului, numărul protestatarilor a crescut, depăşind 400, scrie News.ro.

Manifestanţii huiduie, suflă în vuvuzele şi scandează „PSD, ciuma roşie!”, „Pui de hoţi şi de mafioţi!”, „Elicoptere pentru hahalere!”, „Hoţii”, „Dragnea la puşcărie!”, „Parlament penal, marş la tribunal!”, „Justiţie, nu corupţie”.

La un moment dat, protestatarii i-au împins pe jandarmi, au rupt cordonul şi au blocat bulevardul Naţiunilor Unite. Jandarmii s-au regrupat şi i-au împins pe manifestanţi în alveola din Piaţa Constituţiei, fiind deblocat traficul.

Numărul forţelor de ordine mobilizate este impresionant.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, spune că nu au fost incidente, ci doar neînţelegeri în momentul în care manifestanţii au vrut să blocheze traficul rutier. El a spus că jandarmeria nu va tolera nici manifestaţiile violente, nici blocarea circulaţiei.

„Nu vom tolera manifestaţiile violente, nu suntem de acord cu blocarea traficului şi nu este permisă perturbarea activităţii instituţiilor publice. În rest, cei care vin vor beneficia de protecţia noastră”, a afirmat Enache. Întrebat despre numărul jandarmilor mobilizaţi la protest, el a evitat să pronunţe o cifră, spunând că sunt „echipaje suficiente astfel încât să poată gestiona orice situaţie”.

Miercuri seară, au loc proteste şi la Cluj-Napoca, unde zeci de oameni au mers în marş pe străzile oraşului, strigând „Justiţie, nu corupţie”. „În acest moment legile Justiţiei sunt votate în plen. Dezbaterea a fost boicotată şi procedurile nu sunt respectate. Suntem în situaţia în care o gaşcă de infractori vor să treacă pe repede înainte legalizarea furtului”, spun iniţiatorii protestului.

În Camera Deputaţilor se dezbate în continuare legea 303/2004 privind statutul magistraţilor. Şedinţa a fost întreruptă, pentru scurt timp, după ce deputaţii USR, revoltaţi de faptul că preşedintele de şedinţă nu le permite să îşi susţină amendamentele, s-au ridicat din bănci şi au mers în faţa Camerei purtând pancarte pe care scrie ”Hoţii”. De asemenea, liberalii au părăsit sala de plen.

Deputatul USR Cosette Chichirău a filmat din plenul Camerei, în timpul scandalului pe legile justiţiei şi a transmis live pe Facebook. La un moment dat, ea are un schimb dur de replici cu senatorul PSD Şerban Nicolae, care se afla în prima bancă în plenul Camerei Deputaţilor, ajungându-se la replici precum ”Hoţ”/”Nesimţită”; ”Am poză că sunteţi şofer”/ ”Am poză în care faceţi sex anal”.

Te-ar mai putea interesa și
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe măsură ce organismele de reglementare vor să întrerupă legăturile......
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...