1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

News

Industria aviatică a pierdut 60% dintre pasageri în ultimele șase luni

Deputații europeni solicită standarde comune și o coordonare serioasă la nivelul UE, ceea ce ar contribui la îmbunătățirea previzibilă a situației fără precedent pentru sectorul transporturilor. Aceasta include și sectorul aviației europene, unde situația continuă să se deterioreze, cu 60% pierderi de pasageri în ultimele șase luni și șase milioane de locuri de muncă expuse riscului.

20 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

Directorul general al Eurocontrol, organizație paneuropeană pentru sprijinul aviației europene, a explicat că nu numai companiile aeriene, ci și întregul lanț valoric al aviației a fost afectat de criză. El a adăugat că perspectivele privind sezonul de iarnă sunt foarte sumbre pentru companiile aeriene, cu reduceri suplimentare prevăzute de programe.

Traficul aerian mondial s-a confruntat cu o reducere de 71% paralizând și comerțul internațional de la începutul pandemiei de COVID-19, iar Eurocontrol pestimează că sectorul aviației europene va atinge nivelul traficului aerian din 2019 numai în 2024.

„Comerțul nu va continua decât dacă facem ceva pentru a ajuta. În situații similare, ar fi logic ca guvernele să acționeze la fel. Industria caută consecvența abordării ”, a spus Eamon Brennan, directorul general al Eurocontrol. „Trebuie să ne punem la cale, ca Europa. Cerul european trebuie tratat ca unul singur”, a adăugat Eamon Brennan.

Sprijin pentru ecologizarea industriei aviatice

Deputații au fost de acord cu directorul general că reforma cerului unic european este, de asemenea, o oportunitate pentru ecologizarea aviației. Comitetul va demara lucrul la propunere cât mai curând posibil, spune președintele comisiei Karima Delli, textul urmând să fie gata înainte de  luna decembrie.

Directorul general Brennan a subliniat că reforma poate produce o reducere semnificativă a emisiilor de CO2 și a îndemnat Parlamentul să sprijine reforma, precum și să investească în aviație în cadrul Acordului verde.

„Obiectivul nostru nu este să ucidem aviația, ci să reducem emisiile de CO2”, a spus el, adăugând că Europa are nevoie de o industrie a aviației durabilă, așa cum sa văzut deja cu fluxul de mărfuri în timpul pandemiei, conchide Brennan.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO