1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de peste 500.000 de euro în perioada 4-8 aprilie

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 4 - 8 aprilie 2016, acţiuni de control în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de 503.045 de euro (2,2 milioane lei), fiind depistate 223 de persoane care lucrau la negru, anunţă Agerpres.

14 apr, 2016 | Agerpres

Conform unui comunicat remis, joi, Agerpres, în domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional au fost aplicate amenzi în valoare de circa 1,80 milioane de lei, din care 1,33 milioane de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut zece propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 420 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost aplicate amenzi în valoare de 416.000 de lei. Angajatorii au comunicat inspectoratelor teritoriale de muncă 66 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectorii de muncă au dispus nouă opriri de echipamente şi sistarea activităţii la un loc de muncă din judeţul Galaţi.

'Ne concentrăm atenţia pe domeniul construcţiilor, domeniu care a rămas sensibil în ce priveşte incidenţa muncii nedeclarate şi a riscurilor de accidentare a lucrătorilor. În perioada 6 - 9 aprilie 2016, Inspecţia Muncii a derulat Campania Naţională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor. Centralizarea rezultatelor este în curs de finalizare şi putem spune deja, că rezultatele arată cât este de important să avem în permanentă atenţie acţiunile de diminuare a fenomenului de muncă la negru şi consecinţele acestuia din domeniul construcţiilor şi nu numai', a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO