1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi în valoare de peste 400.000 de euro, în perioada 29 august - 2 septembrie

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 29 august - 2 septembrie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1,762 milioane de lei, respectiv 400.590 euro, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis, miercuri, Agerpres.

07 sep, 2016 | Agerpres

'Au fost depistate 176 de persoane care lucrau la negru. În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 1.273.100 de lei din care 991.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale, inspectorii de muncă au făcut 7 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 357 de angajatori', menţionează sursa citată.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 489.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 72 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancţionaţi 685 de angajatori în domeniu.

'Urmărim prin fiecare acţiune de control respectarea cu consecvenţă a prevederilor legale din domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Activitatea Inspecţiei Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă este reflectată în rezultatele comunicate periodic şi urmărim creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi salariaţilor cu privire la necesitatea muncii legale şi asigurarea unor locuri de muncă sigure şi sănătoase', a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO