1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Inspecţia Muncii continuă controalele. În perioada 18 - 22 aprilie a aplicat amenzi de 449.000 euro

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 18 - 22 aprilie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 449.000 de euro (1,975 milioane lei), fiind depistate şi 241 persoane care lucrau la negru, potrivit Agerpres. 

26 apr, 2016 | Agerpres

Conform unui comunicat remis, marţi, AGERRPES, în domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de peste 1,252 milioane lei, din care 860.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut opt propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 361 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 722.800 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 43 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu drept accidente de muncă. Inspectorii de muncă au dispus patru opriri de echipamente şi sistarea activităţii la două locuri de muncă.

'În fiecare an, pe 28 aprilie, Organizaţia Internaţională a Muncii sărbătoreşte Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, pentru a promova prevenirea accidentelor şi a bolilor profesionale la nivel mondial. Evenimentul reprezintă o campanie de sensibilizare pentru a focaliza atenţia internaţională asupra tendinţelor emergente în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi cu privire la dimensiunea la nivel global a leziunilor, bolilor şi deceselor legate de muncă. Conform statisticilor OIM, anual se produc 2,3 milioane de decese cauzate de accidente de muncă şi boli profesionale. Peste 300.000 de decese se produc anual ca urmare a accidentelor de muncă. Aceeaşi organizaţie estimează că în fiecare zi se produc aproximativ 6.400 de decese ca urmare a accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, iar aproximativ 860.000 de lucrători sunt vătămaţi la locul de muncă', a subliniat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

În acest an, tema centrală a campaniei este 'Stresul profesional - provocare colectivă'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO