1EUR = 4.7808 RON | Bucureşti 11 º

News

Inspecţia Muncii, noi amenzi de 1,34 milioane de lei, în urma unor controale la nivel naţional

Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de 1,34 milioane de lei şi a depistat 97 de persoane care munceau la negru, în urma unui control desfăşurat la nivel naţional în perioada 27 - 31 iulie, a informat, marţi, instituţia, potrivit Agerpres.

04 aug, 2015 | Agerpres

'La 42 de evenimente comunicate de inspectoratele teritoriale de muncă în doar o săptămână, apelul nostru la atenţie sporită cu privire la măsurile de securitate şi sănătate la locurile de muncă vine firesc şi chiar se impune. Nu este admisibil jocul cu viaţa oamenilor. Evaluarea incorectă ori insuficientă a riscurilor poate duce la tragedii ireparabile', a declarat inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu.

În urma acţiunilor de control, s-au aplicat amenzi în valoare totală de 305.045 de euro, respectiv 1.342.200 de lei. Au fost depistate 97 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 17 erau din Bihor şi câte 10 din Bucureşti şi judeţul Constanţa.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional, s-au aplicat amenzi în valoare de 1.021.700 de lei din care 680.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut patru propuneri de cercetare penală. Acestea s-au înregistrat în Bihor, Iaşi Buzău şi Bucureşti. Au fost sancţionaţi 248 de angajatori, precizează Inspecţia Muncii.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 320.500 de lei. În judeţul Galaţi, a fost dispusă oprirea unor echipamente, iar în judeţul Tulcea s-a sistat activitatea unui angajator pentru a se evita accidentarea lucrătorilor. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 42 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

'Dat fiind numărul accidentărilor înregistrate la inspectoratele teritoriale de muncă, concluziilor rezultate în urma cercetărilor, neregulilor constatate în timpul controalelor, toate raportate la o singură săptămână de lucru, insist asupra măsurilor de protecţie a lucrătorilor pe care angajatorii sunt obligaţi să le ia. Evaluarea riscurilor şi asigurarea unui mediu de lucru sănătos şi sigur, conform legii şi normelor europene, reprezintă obligaţie şi o garanţie pentru a diminua efectele negative al accidentărilor cu care ne confruntăm', a adăugat Bratu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO