Iohannis: România are o ‘deschidere deplină’ pentru consolidarea parteneriatului strategic cu Bulgaria

Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi o convorbire telefonică cu preşedintele ales al Bulgariei, Rumen Radev, la iniţiativa acestuia, prilej cu care şeful statului român a manifestat deschiderea deplină a Bucureştiului pentru aprofundarea şi consolidarea parteneriatului strategic cu ţara vecină, informează Administraţia Prezidenţială.
Economica.net - mar, 13 dec. 2016, 17:46
Iohannis: România are o 'deschidere deplină' pentru consolidarea parteneriatului strategic cu Bulgaria

Potrivit sursei citate, Iohannis a transmis felicitări noului preşedinte bulgar pentru alegere şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului.

‘Totodată, (Iohannis – n.r.) a menţionat deplina deschidere a României pentru consolidarea şi aprofundarea parteneriatului dintre cele două state, ca membri ai Uniunii Europene şi aliaţi în cadrul NATO, care împărtăşesc valorile europene şi euroatlantice. Preşedintele ales al Republicii Bulgaria a exprimat la rândul său întreaga disponibilitate pentru a stimula, în aceşti parametri, dezvoltarea relaţiilor bilaterale. De asemenea, a acceptat cu plăcere invitaţia de a efectua o vizită în România după preluarea mandatului’, precizează Administraţia Prezidenţială.

După cum adaugă aceeaşi sursă, Klaus Iohannis a apreciat interesul manifestat de preşedintele ales al Bulgariei pentru modelul românesc de combatere a corupţiei şi a arătat că România este pregătită să împărtăşească experienţa în materie.

Totodată, Iohannis a transmis sincere condoleanţe, în numele României şi al său personal, pentru familiile victimelor accidentului feroviar din localitatea Hitrino din nord-estul Bulgariei, în urma căruia s-au înregistrat mai multe decese şi câteva zeci de răniţi, precum şi serioase pagube materiale.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz, care intenționează să construiască o primă centrală pe gaze în parteneriat cu firma GSP Power la Halânga, anunță că a schimbat modul de derulare a proiectelor de acest fel....
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea ...
Lichiditatea de pe piaţa bancară şi dezechilibrul dintre depozite şi credite determină băncile să găsească noi metode ...
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Biden vrea să retragă trupele americane din Afganistan înainte de 11 septembrie 2021
Joe Biden a decis ca trupele americane să rămână în Afganistan dincolo de data de 1 mai prevăzută într-un acord cu ...
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
UPDATED Intra Bucureștiul în carantină? Noi reguli de carantinare a orașelor mari
Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial de azi un Ordin care schimbă regulile pe baza cărora orașele ...