Jerome Powell, nominalizat de preşedintele Donald Trump la conducerea Rezervei Federale

Preşedintele Donald Trump l-a nominalizat pe Jerome Powell pentru funcţia de preşedinte al Rezervei Federale a SUA (Fed), transmit DPA şi Reuters.
Economica.net - vin, 03 nov. 2017, 09:13
Jerome Powell, nominalizat de preşedintele Donald Trump la conducerea Rezervei Federale

Actualul preşedinte al Fed este Janet Yellen, al cărei mandat expiră în 3 februarie 2018. Alături de Yellen, la preşedinţia Fed erau încă cinci candidaţi: principalul consilier economic al preşedintelui american, Gary Cohn, foştii guvernatori ai Fed Kevin Warsh şi Jerome Powell şi profesorul de economie de la Universitatea Stanford, John Taylor.

Jerome Powell este în prezent membru al board-ului Rezervei Federale şi numirea lui trebuie aprobată de Senatul SUA.

‘El este puternic. El este dedicat. El este inteligent’, a afirmat Donald Trump.

Powell, în vârstă de 64 de ani, avocat, bancher de investiţii şi membru al Fed din 2012, va fi primul preşedinte al Rezervei Federale din 1979 care nu este economist.

‘În interiorul Fed, noi înţelegem că deciziile de politică monetară contează pentru comunităţile şi familiile americane. Împărtăşesc puternic acest sens al misiunii noastre şi sunt decis să adopt decizii în mod obiectiv, pe baza celor mai bune dovezi disponibile, în îndelungata tradiţie a independenţei politicii monetare’, a afirmat Powell.

Acesta a adăugat că economia SUA a înregistrat progrese substanţiale spre redresarea completă, iar sistemul financiar este mai puternic şi mai rezistent decât în urmă cu zece ani.

Janet Yellen, prima femeie aleasă la conducerea Fed, l-a felicitat pe Powell, elogiind dedicarea sa în serviciul public şi seriozitatea activităţii sale, şi a dat asigurări că va urma o tranziţie lină. Ea va fi primul preşedinte al Fed din 1979 care nu a fost nominalizată pentru al doilea mandat.

Rezerva Federală a SUA a menţinut miercuri dobânda de politică monetară la un interval cuprins între 1% şi 1,25%, subliniind creşterea economică solidă şi întărirea pieţei forţei de muncă, un semn că ar putea înăspri politica monetară în decembrie.

Oficialii Fed au precizat că reducerea portofoliului de obligaţiuni de 4.500 miliarde de dolari, care a început în octombrie, este în desfăşurare.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...