1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Klemm: Alegerile parlamentare au fost bine organizate. Nominalizarea premierului - responsabilitatea preşedintelui

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat, miercuri seară, că alegerile parlamentare din România au fost bine organizate, precizând că responsabilitatea nominalizării unui premier îi revine preşedintelui Klaus Iohannis.

14 dec, 2016 | Agerpres

'Cred că alegerile au fost foarte bine organizate. Felicit autorităţile pentru organizarea cu succes a scrutinului şi pe românii care au votat', a spus Klemm, la finalul Serii Anuale a Corpului Diplomatic, desfăşurate la Palatul Regal din Capitală.

Întrebat dacă participarea la scrutinul parlamentar din România i s-a părut scăzută, diplomatul american a menţionat că şi la prezidenţialele din SUA prezenţa a fost mai redusă decât la alegerile trecute. 'Da, asta a fost surprinzător, trebuie să recunosc. Dar şi la prezidenţialele din SUA participarea a fost scăzută. Nu atât de scăzută ca în România, dar mai scăzută faţă de alegerile trecute', a precizat Hans Klemm.

În ceea ce priveşte o eventuală nominalizare în funcţia de premier a unei persoane cu probleme penale, ambasadorul american a arătat că responsabilitatea în cazul numirii unui prim-ministru revine şefului statului.

'Este acum responsabilitatea preşedintelui Iohannis. Îl susţin întru totul în munca grea pe care o are înainte. Cred că a creat condiţiile potrivite pentru a face o alegere grozavă pentru România', a mai spus ambasadorul SUA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO