1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

News

Laufer: Noua lege a parteneriatului public-privat ar putea fi în funcţiune până la 1 octombrie

Noua lege a parteneriatului public-privat ar putea fi în funcţiune până la 1 octombrie, textul fiind apreciat de toată lumea, a declarat, joi, Ilan Laufer, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

31 aug, 2017 | Agerpres

'Parteneriatul Public-Privat este una dintre măsurile din Programul de Guvernare asupra căreia m-am aplecat foarte mult în ultimele două luni. Premierul mi-a cerut chiar în prima săptămână de mandat ca în 30 de zile să finalizez noul text al legii, care este unul simplificat. Este o procedură simplicată, dar a zis că la 1 august pe lângă textul modificat vrem şi normele de aplicare. În România, din păcate, s-a mai întâmplat un fenomen. Avem o nouă lege, dar nu-i aplicabilă pentru că nu avem norme. Normele, la anul şi la mulţi ani. Mă uit în sală şi văd reprezentanţi a unor asociaţii care au participat la modificarea legii şi elaborarea normelor. Săptămâna aceasta aşteptăm ultimele modificări şi ultimele observaţii pentru textul de lege', a spus Laufer.

El a precizat că textul legii este apreciat de toată lumea.

'PPP este în România ceva extrem de atractiv pentru piaţa privată. Este o investiţie sigură. Cei care vor intra în parteneriat public-privat cred că vor face un profit rezonabil fără să-şi asume un risc major. Până pe 1 octombrie ne dorim să intre deja în funcţionare noua lege a parteneriatului public-privat', a mai spus ministrul.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO