1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

News

Liviu Dragnea spune că cei care lucrează în sistemul de apărare şi se pensionează acum se grăbesc

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că cei care vor rămâne în sistemul de apărare 'vor prinde majorările salariale şi implicit pensiile mai mari în anii următori', iar cei care se pensionează acum se grăbesc. 

03 aug, 2017 | Agerpres

'Eu cred că se grăbesc (cei care se pensionează acum - n.r.). Eu am un mesaj în primul rând de respect pentru toţi cei care au lucrat, lucrează şi vor lucra în sistemul de apărare şi ordine publică şi de securitate naţională, că e bine să rămână în sistem. Pensiile nu vor fi tăiate, pensiile în plată nu vor fi tăiate. Sunt câteva principii, nicio pensie nu trebuie să fie mai mare decât salariul, dar în acelaşi timp să nu uite că cei care rămân în sistem vor prinde majorările salariale şi implicit pensiile mai mari în anii următori, deci e posibil ca unii, dacă se grăbesc acum să iasă, să piardă, adică peste 2-3-4 ani de zile, rămânând în sistem, s-ar putea ca pensiile să fie mai mari decât cele care sunt acum', a spus Dragnea la Antena 3.

El a adăugat că nu se mai acceptă ca aceste pensii să fie actualizate în fiecare an cu creşterea salariului pentru cel care a venit pe poziţia celui pensionat.

'Vor fi actualizate cu rata inflaţiei sau poate vor introduce în ordonanţă sau poate introducem noi în Parlament o actualizare cu un procent raportat, nu ştiu, poate la salariul mediu', a menţionat Dragnea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO