1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Companii

LUKERG Renew a preluat de la Vestas un parc eolian de 70 MW din Galaţi, în valoare de 109 mil. euro

LUKERG Renew a preluat de la Vestas un parc eolian din zona Galaţi, cu o capacitate totală de 70 MW, pentru 109,2 milioane euro, tranzacţia urmând să se încheie în următoarele opt săptămâni.

21 iun, 2013 | Mediafax

Vestas a încheiat un acord pentru vânzarea proiectului Gebeleisis din România şi Hrabrovo din Bulgaria către LUKERG Renew, tranzacţie în valoare totală de 127 milioane euro, se arată într-un comuncat transmis vineri de compania daneză.

Poiectele au fost vândute deoaece dezvoltarea şi operarea de parcuri eoliene nu se încadrează în modelul obişnuit de business al Vestas, precizează compania.

Proiectul din zona Galaţi este operaţional din luna februarie a acestui an, funcţionând cu 35 de turbine a câte 2 MW. Producţia medie anuală a unităţii este estimată la peste 165 GWh.

Proiectul Hrabrovo din Bulgaria, localizat în regiunea Dobrici, este operaţional din luna matie a anulu trecut şi are o capacitate totală de 14 MW. Cele 7 turbine au o producţie anuală estimat la peste 34 GWh, iar valoarea proiectului este de 17,6 milioane euro.

Producătorul danez de turbine eoliene Vestas va ajunge în august la o capacitate instalată de 1.100 MW în România şi vrea să deschidă la Bucureşti, anul viitor, al doilea centru de servicii al companiei, după cel din Madrid.

Vestas are 60 de angajaţi în România şi vrea să suplimenteze personalul, anul viitor, la 200 de persoane.

Compania a avut în ultimi patru ani vânzări de aproximativ 1,5 miliarde euro în România. Costul instalării unui MW în turbine eoliene este de aproape 1,5 milioane euro, din care circa 75% reprezintă costul echipamentelor.

Alţi producători de turbine eoliene prezenţi pe piaţa locală sunt GE din America, Gamesa din Spania şi Sinovel din China.

Vestas are la nivel global 18.000 de angajati şi a instalat 49.000 de turbine în 70 de state.

LUKERG Renew este un joint venture între compania petrolieră Lukoil, din Rusia, şi ERG Renew, din Italia.

LUKERG Renew a cumpărat anul trecut de la compania italiană Inergia un proiect de 84 MW în judeţul Tulcea, compus din 3 grupuri de turbine eoliene situate în localităţile Dorobanţu, Topolog şi Casimcea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO