1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Imobiliare

Mall-ul ParkLake se deschide mâine pentru public. GALERIE FOTO

Cel mai nou mall din Bucureşti se deschide maine, 1 septembrie, publicului larg. Zeci de muncitori lucrează la amenajarea spaţiilor verzi din exteriorul centrului comercial ParkLake, iar la interior angajaţii retailerilor încă mai au de aşezat marfa în rafturi şi pe manechine. 

31 aug, 2016 | ECONOMICA.net

O parte dintre cele 220 de noi magazine nu se vor deschide maine. "Vor fi deschise în jur de 160-165 de magazine. Poate mai multe. Vom vedea mâine", spune Ingo Nissen, managing director al Soane Sierra şi responsabilul pentru proiectele de dezvoltare imobiliară în România. 

Oficialii companiei nu au dorit să facă publică valoarea încasărilor din chirii pentru primul an de funcţionare, dar nici la câţi vizitatori se aşteaptă să vină la mall în prima zi. 

ParkLake, cel mai nou mall din Bucureşti, amplasat în cartierul Titan, a necesitat o investitie de 180 de milioane de euro din partea dezvoltatorilor Sonae Sierra si Caelum Development. 83 de milioane de euro provin dintr-un credit contractat de companii anul trecut. 

ParkLake va găzdui un cinematograf multiplex cu 14 săli, operat de Cinema City, dar şi magazinle ale celor mai importanţi retaileri de pe piaţa locală, precum H&M, toate brandurile Inditex din Romania (Zara, Massimo Dutti, Zara Home, Oysho, Bershka, Stradivarius şi Pull & Bear), Debenhams, Koton, LPP Group cu toate cele 5 branduri (Reserved, Mohito, SinSay, House şi Cropp), WorldClass, Altex, Hervis, IPB, Lem’s. Pe zona de restaurante se vor regăsi KFC, Pizza Hut, Paul, Wu Xing, Brioche Dorée, Starbucks, Gloria Jean’s Coffees, K-Grill, Oro Toro (by OSHO), Bistrot du Paris, La Cerdac, Chopstix, SaladBox. 

97% din suprafaţa închiriabilă de 70.000 de mp a fost contractată, iar reprezentanţii dezvoltatorilor spun că în următoarele trei, până la şase luni şi restul de spaţii vor fi închiriate. Circa 30% dintre magazinele care se vor deschide începând de mâine în ParkLake sunt branduri româneşti. 

Întrebaţi dacă au de gând să vândă mallul ParkLake, reprezentanţii Sonae Sierra spun că nu este de vanzare, dar că vor analiza oportunităţile. 

Sonae Sierra mai deţine în România două terenuri pentru dezvoltarea de malluri. La Craiova a fost început proeictul de mall, însă a fost abandonat. Un al teren aflat în portfoliul companiei este cel de la Ploieşti. Acestea au fost cumpărate înainte de criză. 

"Credem că mai este loc de noi centre comerciale în România. Avem două terenuri pe care le-am cumpărat şi sperăm ca în curând să putem anunţat noi proiecte în această ţară. Dacă comparăm densitate de centre comerciale din România cu alte ţări europene, România se află sub media europeană. Este în mod cert că mai este încă loc pentru alte centre comerciale", mai spun reprezentanţii Sonae Sierra. 

Irlandezii de la Caelum Development au cumpărat în 2007 terenul fostei baze sportive Spartac din Capitală, iar în 2008 se asociau cu Sonae Sierra pentru construcţia unui proiect gigant: cel mai mare mall din România, cu magazine pe o suprafaţă de 110.000 mp, dispusă pe cinci etaje, şi o investiţie de 600 de milioane de euro. Criza a tăiat din planurile companiei. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO