1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

News

Manda: George Maior va fi audiat pe 27 februarie în Comisia parlamentară pentru controlul SRI

Ambasadorul României în SUA, George Maior, va fi audiat în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI pe data de 27 februarie, la ora 11,00, în calitatea sa de fost director al Serviciului Român de Informaţii, a anunţat vineri preşedintele comisiei, Claudiu Manda.

02 feb, 2018 | Agerpres

Invitaţia oficială pentru audiere a fost semnată şi va fi trimisă la Ministerul Afacerilor Externe.

Claudiu Manda a avut vineri o întâlnire de aproximativ o oră cu George Maior, la finalul căreia preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI a precizat că 'nu s-au discutat detalii sau speţe de caz'.

'A fost o discuţie de o oră. Ştia, cred, în mare parte, care sunt subiectele, pentru că subiectele au apărut în spaţiul public. (...) Am spus că vom discuta şi vom aborda subiectele pe care le-am avut aduse în atenţia comisiei de cei care au venit la comisie, subiecte care sunt inclusiv în spaţiul public. Din punctul meu de vedere, ce a apărut în spaţiul public ştia destul de bine sau în mare parte, ştie la ce să se aştepte sau să răspundă, nu am discutat în detaliu niciun fel de subiect, nu am trecut în revistă vreun subiect, pentru că eu cred că aceste lucruri trebuie să le facem în cadrul comisiei', a precizat Claudiu Manda.

În opinia acestuia, George Maior va fi audiat cel mai probabil o singură dată.

'Dacă pe parcurs o să mai avem lucruri de lămurit, sigur că putem să discutăm la momentul audierii partea procedurală, dacă e nevoie să fie invitat şi cu alte ocazii, dar nu cred, sau dacă putem să îi adresăm întrebări la care poate să răspundă prin corespondenţă. (...) A spus că va face şi un material pe care să îl prezinte comisiei, aşa cum a fost domnia sa şi a văzut serviciul toată perioada de când a ajuns şi până a plecat. Probabil că o să intre şi mai multe detalii, o chestiune pe care o să o vedem şi noi. (....) Nu am dezvoltat discuţii, să inventariem speţele. A fost o discuţie absolut normală. Ne-am axat pe partea aceasta de proceduri administrative privind venirea domniei sale, calendarul activităţii domniei sale la Washington, când găseşte şi noi, în cadrul comisiei, timp să putem face audierea, o discuţie normală de aproape o oră', a arătat preşedintele Comisiei parlamentare SRI.

Întrebat dacă s-a discutat şi despre SPP, Claudiu Manda a spus: 'Nu am intrat în detaliu despre niciun subiect. Despre SPP nu am vorbit absolut deloc, pentru că activitatea nu are legătură cu SRI'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO