1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Metroul de Drumul Taberei: Alstom şi Siemens se bat pe semnalizarea traficului

Metrorex a primit două oferte pentru semnalizarea traficului pe Magistrala 5 Râul Doamnei – Eroilor. Astfel, în cursa pentru contractul estimat la 121 milioane de lei (26,7 milioane euro) au intrat Alstom şi Siemens.

27 sep, 2017 | ECONOMICA.net

Cele două firme au depuse oferte până la termenul de 28 august, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Data limită de evaluare a ofertelor este 27 decembrie.

Metrorex a scos din nou la licitaţie pe 30 mai contractul pentru „Sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului inclusiv echipamentul de siguranţă îmbarcat pe tren şi sistemul de informare dinamică (inclusiv sonorizare) - Magistrala 5. Drumul Taberei - Pantelimon. Secţiunea Râul Doamnei-Eroilor (PS Opera), inclusiv Staţia şi Depoul Valea Ialomitei".

Procedura a fost însă suspendată în perioada 11 iulie – 9 august, din cauza contestaţiei firmei Thales Systems România.

Montarea sistemul de semnalizare şi siguranţă a traficului este necesară pentru inaugurarea Metroului de Drumului Taberei.

Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a facilita legătura intre vestul și centrul oraşului, prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 6,87 km.

Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde de lei cu TVA. Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Linia de metrou ar urma să fie operaţională în 2018.

Citeşte şi Alstom şi Siemens îşi vor combina diviziile feroviare (Le Monde)

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO