Metroul din Cluj, la prima amânare: Termenul pentru depunerea ofertelor, prelungit până pe 24 iunie

Termenul până la care firmele interesate pot depune oferte la licitația de 6,66 miliarde de lei pentru construcția Metroului din Cluj a fost prelungit până pe 24 iunie, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). O cauză a amânării ar putea fi numărul neașteptat de mare de solicitări de clarificare.
Anemona Andone - vin, 29 apr. 2022, 21:54
Metroul din Cluj, la prima amânare: Termenul pentru depunerea ofertelor, prelungit până pe 24 iunie

Licitația pentru Metroul din Cluj a fost lansată la jumătatea lunii martie, iar termenul inițial pentru depunerea ofertelor era 9 mai 2022.

Și în cazul Autostrăzii A7 Buzău – Focșani, termenul pentru depunerea ofertelor a fost prelungit până pe 10 mai. Asta după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a răspuns la peste 600 de solicitări de clarificare, potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.

Primăriile Cluj – Napoca și Florești au publicat pe 16 martie anunțul de participare privind proiectarea și execuția de lucrări la Magistrala I de metrou Cluj.

Contractul prevede proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj.

Valoare estimată a achiziției este 6,66 miliarde de lei fără TVA din care:

– valoarea estimată a lucrărilor de execuție: 6,36 miliarde de lei fără TVA;

– valoarea estimată a serviciilor de proiectare (inclusiv alte servicii): monitorizare, studii de teren (inclusiv cercetare arheologică preventivă), expertizare tehnică, documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, proiect tehnic și detalii de execuție, asistență tehnică: 308,03 milioane de lei fără TVA.

În valoarea estimată nu au fost cuprinse „cheltuielile diverse si neprevăzute”.

Durata totală a contractului este de 96 de luni (8 ani), potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Proiectul Magistrala I de metrou Cluj este o linie de metrou ușor cu lungimea de 21,03 km, cu 19 stații subterane și un depou suprateran, în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90 secunde: 15.200/21.600 pasageri / oră și sens (40 trenuri / oră și sens).

Atât Autostrada Moldovei (A7), cât și Metroul de Cluj beneficiază de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...