1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 24 º

Extern

Ministerul de Finanţe: Aruba, Barbados şi Bermuda au fost eliminate de pe lista UE a jursidicţiilor necooperante

Consiliul UE a decis vineri să elimine Aruba, Barbados şi Bermuda de pe lista UE a jurisdicţiilor necooperante în scopuri fiscale, a anunţat Ministerul de Finanţe într-un comunicat, potrivit News.ro

17 mai, 2019 | News.ro

În prezent, 12 jurisdicţii rămân pe lista jurisdicţiilor necooperante: Samoa Americană, Belize, Dominica, Fiji, Guam, Insulele Marshall, Oman, Samoa, Trinidad şi Tobago, Emiratele Arabe Unite, Insulele Virgine Americane şi Vanuatu.

"Lista UE contribuie la eforturile în curs de derulare vizând prevenirea evitării obligaţiilor fiscale şi promovarea unor principii ale bunei guvernanţe, precum transparenţa fiscală, echitatea fiscală sau standardele internaţionale împotriva erodării bazei impozabile şi transferului profiturilor", arată comunicatul.

Lista a fost creată în decembrie 2017 şi este inclusă în anexa I la concluziile adoptate de Consiliu. Aceasta a fost revizuită în martie 2019, în urma unei analize aprofundate a punerii în aplicare a angajamentelor asumate de jurisdicţiile ţărilor terţe implicate în acest proces.

"Barbados şi-a asumat angajamente la un nivel politic înalt de a răspunde preocupărilor exprimate de UE legate de înlocuirea regimurilor preferenţiale dăunătoare din Barbados printr-o măsură cu efect echivalent, pe când Aruba şi Bermuda şi-au pus deja în aplicare angajamentele. Bermuda îşi menţine totodată angajamentul de a răspunde preocupărilor exprimate de UE în domeniul fondurilor de plasament colectiv. În consecinţă, Barbados şi Bermuda vor fi mutate de la anexa I la concluzii la anexa II, care include jurisdicţii care şi-au asumat suficiente angajamente de a-şi reforma politicile fiscale, pe când Aruba va fi eliminată integral din ambele anexe", precizează Ministerul de Finanţe, potrivit News.ro

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO